Madridom.hu
Fórumajánló
Nacho: “Az első félidőben kicsit formán kívül voltunk”
2022-09-15 09:35 d.gergo realmadrid.com
Nacho: “Az első félidőben kicsit formán kívül voltunk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 2. csoportkör 2022 SZEP 14 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A Leipzig elleni meccsen csapatkapitányi karszalagot viselő Nacho, valamint a Real Madrid belga hálóőre, Thibaut Courtois is értékelt a második győztes Bajnokok Ligája csoportmeccs után.

Nacho: “Igazi erő van ebben a csapatban”
“Kemény csata volt ez a meccs. Fáradhatatlanul dolgoztunk a győzelemért. Elégedettek vagyunk, mert nagy mérkőzés volt ez a csoportkörben. Az első félidőben kicsit formán kívül voltunk, tereket hagytunk a vonalak között és ezt ki is használták. A szünetben ezt megbeszéltük, és a második játékrészre megváltozott a csapat. A szünet után a Leipzig is egy kicsit fáradtabb lett. Igazi erő van ebben a csapatban, jönnek a gólok és jól érezzük magunkat.”

Valverde formája
“Jó szériában van. Minden olyan dolog nagyszerű, ami segíteni tud a csapatnak.”

Asensio gólja
“Marco nagyon fontos volt számunkra az elmúlt évek során. Idén is maradt velünk ahelyett, hogy továbbállt volna. Nagyon örülök neki, mert nem csak egy nagyszerű játékos, hanem nagyon jó barátom is. Egy fenséges góllal mutatta meg, hogy mire képes. Így is kell most folytatnia.”

A csapat formája
“Nagyon jó erőnléti állapotban vagyunk, és erős a keret. Az előszezonban jól dolgoztunk, most pedig ennek a gyümölcseit élvezhetjük minden meccsünkön. A szezon még csak most kezdődött el, jó formában vagyunk és ebből ki kell hoznunk a legtöbbet.”

Magabiztosság a derbi előtt
“Egy győzelem mindig fontos önbizalom növelő. Jó állapotban érkezünk a derbire.”

Courtois: “Ezek azok a meccsek, amiket meg kell nyerni”
“A Leipzig egy jó csapat. Nagyon megszenvedtünk, mert az első félidőben nyújtott teljesítményünk nem volt jó. A pálya állapota sem segített nekünk abban, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Az edző félidőben megvariált néhány dolgot, aztán egy kicsit jobbak is lettünk.”

A csoport állása
“Nem volt sok helyzetünk, de próbálkoztunk. Ezek azok a meccsek, amiket meg kell nyerni, és fontos volt számunkra, hogy az első két fordulót megnyerjük. Ha a Shakhtar ellen nyerni tudunk mindkét meccsen, akkor bejutunk a következő körbe. Fontos, hogy az eddigi hatból hat pontot megszereztünk.”

Javuló teljesítmény
“Egy az egy elleni szituációkkal kellett megküzdenünk a védelemben. Mindig sok terület volt előttük, és magabiztosak voltak a labdával. Ezt sikerült aztán kezelnünk, és a szünet után nem voltak annyira erősek. Fejlődnünk kell, mert sok passznál hibáztunk. Végül aztán mi lettünk a jobb csapat.”

Kapott gól nélkül
“A Leipzig szeret bejutni a védelmi vonal mögé, és erre készen is álltunk. Minőségi játékosaik vannak, akik képesek voltak meglepetés okozni nekünk. Résen voltam, hogy a meccs elején be tudjak mutatni pár védést, de a második félidőben nem volt sok dolgom. Egy újabb győzelem és egy újabb meccs kapott gól nélkül. A Bajnokok Ligájában ez sikerül, a bajnokságban még nem annyira. Meglátjuk, hogy vasárnap összejön-e.”

A Bajnokok Ligája rajtja
“Jó kezdés, hogy hatból hat pontot megszereztünk. A Celtic elleni meccs kemény volt, és ezt is meg kellett nyernünk. Ha a Shakhtar ellen nyerni tudunk hazai pályán, akkor már 9-ből 9 lenne a mérleg. Fontos, hogy a következő pár meccset megnyerjük.”

Teljes menetrend