Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-09-19 09:07 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Nem kérhetek többet ettől a csapattól” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 6. forduló 2022 SZEP 18 (vasárnap) 21:00 Wanda Metropolitano 1-2

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója az Atlético Madrid legyőzése után:

„Nagyon versenyképes keretünk van, és sikerült nyernünk Benzema nélkül, aki a legfontosabb játékosunk. Néhány dologban tudunk még fejlődni, de az a helyzet, hogy nem tudok többet kérni ettől a csapattól. Minden eddigi mérkőzést megnyertük, és elégedett vagyok. Büszke vagyok, hogy ezeknek a játékosoknak az edzője lehetek.”

„Az első félidőben sikerült nagyon jól kijátszanunk a labdát hátulról, és mindkét gólunk onnan indult, hogy Courtois előre játszotta a labdát. Magabiztosak voltunk a labdával. A második félidőben kicsit veszítettünk a koncentrációból. Az irányításunk alatt volt a meccs, de oda kellett tennünk magunkat, mert az Atlético gólja problémákat okozott nekünk. Egy ideális helyzetben szeretne az ember sok gólt lőni és egyet sem kapni, de nincs olyan, hogy tökéletes.”

A védekezés dicsérete
„Nagyon mély egységgel védekeztünk, ehhez hozzá vagyunk szokva. Egyértelműen sikerült semlegesítenünk a támadóik okozta veszélyeket. Ha Simeone azt mondta, hogy jól védekeztünk, akkor szeretném ezt megköszönni neki, mert szerintem ez egy dicséret.”

Benzema hiánya
„A csapat jól teljesített ezeken a meccseken Benzema nélkül, és mindenki jó munkát végzett, aki a posztján játszott. Ma Rodrygo volt ott, aki lőtt is egy látványos gólt. Sok minőség van ebben a keretben.”

Valverde és Rodrygo
„Mindketten különleges játékosok, és a modern foci játékosainak ilyennek is kell lenniük. Képesek más posztokon játszani, és mindketten remek technikai és fizikai képességekkel rendelkeznek. A modern labdarúgó összetett, energikus és jó képességű. A modern foci előnyt kovácsol a játékosok intenzitásából, mert erre van szükség a játékhoz. Mindketten nagyon sokat fejlődtek, és mi örülünk ennek, mert jól teljesítenek.”

Vini Jr.
„Nem limitálhatom a tehetségét, mert az segített hozzá a második gólunkhoz és a győzelemhez.”

Harc a bajnoki címért
„A Barcelona nagyon jól teljesít, ahogyan mi is. Az Atlético-nak nem ez a legjobb szezon kezdése, de ez egy furcsa idény. Nem tudjuk, hogy mi fog történni a Világbajnokság után, és ami most az Atlético-val történt, az megtörténhet velünk vagy a Barcelonával is a torna után. A tavalyi szezonhoz képest idén nagyobb lesz a verseny.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend