Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Valverde: „Rodrygo és Vini nagyszerűen alakított ki helyzeteket”
2022-09-19 09:50 e.gergo realmadrid.com
Valverde: „Rodrygo és Vini nagyszerűen alakított ki helyzeteket” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 6. forduló 2022 SZEP 18 (vasárnap) 21:00 Wanda Metropolitano 1-2

A Real Madrid legutóbbi győzelme után Dani Carvajal, Thibaut Courtois valamint a Real Madrid győztesnek bizonyuló gólját szerző Valverde is értékelt.

Valverde: „Visszajöttek a meccsbe, és problémát okoztak nekünk”
„Az elején nehezen tartottuk meg a labdát, tudtuk hogy nagy nyomást fognak helyezni ránk. De ahogy telt az idő, elkezdtünk belerázódni, és találtunk területet Vininek és Rodrygónak, akik nagyszerűen alakítottak ki helyzeteket.”

„Az egyik erősségem az, hogy áttörök a vonalakon cselekkel. Tudtuk, hogy az egyik oldalon akarnak majd nyomást gyakorolni ránk, és hála egy jó futásnak a labdával, sikerült megszereznünk az első gólt.”

A meccs vége
„Mindig többre kell törekedni. A második félidőben az eredmény diktálta a játékunkat. Néha visszaeshet az ember, ha két góllal vezet, de ennek nem szabad megtörténnie, mert ha több helyzettel fejeztük volna be a meccset, akkor jöhetett volna akár egy harmadik gól is. Így viszont visszajöttek a meccsbe, és problémát okoztak nekünk.”

Térdfájdalmak
„Kaptam egy rúgást rá, ami egy kicsit kellemetlen volt amikor ugrottam vagy játszottam, de aztán ahogy ment a meccs, elmúlt. Jól érzem magam, és készen állok a válogatott szereplésre holnaptól.”

Carvajal: „A győzelemért jöttünk, és három ponttal megyünk haza”
„Nagyon boldog mindenki, elértük a célunkat. A győzelemért jöttünk, és három ponttal megyünk haza, és ez egy derbi után még édesebb. Az volt a célunk, hogy egy újabb győzelmet szerezzünk. Az első félidőnk jó volt, különösen az első 30 perc. A két gólon kívül volt még egy helyzetünk. A második félidőben nem volt nálunk eleget a labda ahhoz, hogy problémákat tudjunk okozni az ellenfélnek, aztán nehezebb is lett a helyzetünk.”

„Dolgozunk azon, hogy ne kapjunk gólt. Nyomás alatt voltunk a meccs végén. A csapat nagyon összetett teljesítményt nyújtott. Jó szériában vagyunk, és a válogatott szünet ad egy kis pihenést a keretnek, és az a célunk, hogy több energiával térjünk vissza.”

Rodrygo
„Karim létfontosságú játékos, de hihetetlen keretünk van. Ma este Rodrygón volt a sor, hogy a kilences posztján játsszon. Igazán jól teljesített, és szerzett egy nagyszerű gólt, ami megadta nekünk a lehetőséget arra, hogy szabadabban támadjunk.”

Courtois: „Kár érte, hogy kaptunk egy gólt”
„Elégedettek vagyunk, mert fontos megnyerni egy derbit, ha az előzőt elveszítetted. Nagyon szerettük volna folytatni ezt a győzelmi szériát, és úgy mehetünk most haza, hogy vezetjük a tabellát.”

„Az volt a tervünk, hogy kontrolláljuk a labdabirtoklást, és hogy arra ösztönözzük az ellenfelet, hogy nyomást gyakoroljanak ránk, mert így hagytak réseket a pályán. Sikerült is ebből előnyt kovácsolnunk, így lőttük mindkét gólunkat. Kár érte, hogy kaptunk egy gólt, mert ezzel vissza tudtak jönni a meccsbe. Az Atlético jó volt a rögzített helyzeteknél, és nehezen tudtuk kordában tartani őket, de az a legfontosabb, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet.”

Válogatott szünet
„Nagy kár, hogy nem tudjuk most folytatni a klubmeccseket, a válogatott szünet megszakítja mosta szériánkat. Utána az Osasuna lesz az ellenfelünk, akik jól kezdték a bajnokságot. Örülünk annak, hogy jól kezdtük a szezont és hogy három pontot szereztünk most egy ilyen nehéz helyszínen is, de ki kell nyújtanunk ezt a sorozatot. Most egy kicsit pihenünk, és reménykedünk, hogy nem lesznek sérülések a válogatott szünetben.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend