Madridom.hu
Fórumajánló
Capello: “A Real Madrid az a csapat, amelyet a leginkább a szívembe zártam”
2022-09-27 12:27 ___Samy___ managingmadrid.com
Capello: “A Real Madrid az a csapat, amelyet a leginkább a szívembe zártam” Nyilatkozatok

Fabio Capello, aki két ízben is dirigálta a Real Madridot (1996/97 és 2006/07), a Festival dello Sport in Trento-nak adott interjújában beszélt a klubnál töltött éveiről.

“A Bernabéu egy szentély, a felelősség óriási volt”, mondta Capello az első madridi idényéről. “A Real Madrid az a klub, amelyet a leginkább a szívembe zártam, mert olyan játékosok megszerzésével kellett építkeznem, akikről azt gondoltam, hogy változást hozhatnak. Négy 20 éves játékosom volt a felnőtt csapatban. Én hoztam Seedorfot a Sampdoriától és Roberto Carlost a védelembe.”

Ezt követően az olasz szakember a második etapjáról kezdett el beszélni: “A döntés, hogy eladjuk Ronaldót (januárban) és megszerezzük Cassanót, segített kialakítani a győztes szellemet a csapatban. Kilenc pontot hoztunk be a Barcelonán az utolsó szakasz tíz meccsén, amire a mai napig büszke vagyok. Emlékszem Silvio Berlusconi felhívott, hogy megkérdezze Ronaldo milyen. Mondtam neki, hogy nem edz, nagyon szereti a partikat és a nőket, így tehát a Milannak szerződtetni őt hiba lenne. Másnap azt láttam a címlapokon: ‘Ronaldo Milánóban’. Hatalmas móka volt.”

Capello – aki hiába nyerte meg mindkét alkalommal a bajnokságot, mindkét idény végén elköszöntek tőle – megosztotta a szemléletét arról is, hogy számára mit jelent a szép futball.

“Mit jelent számomra a szépség a futballban? Gólt szerezni három passz után, például. Szépség az is, hogy az eredményeket a rendelkezésedre álló játékosokkal éred el. Szépség az olyan futballisták zsenije is, mint például Messi. Két játékos, akik megtestesítették a szépséget: Paolo Maldini és Franco Baresi, mert a nehézségeket könnyű dolgokká alakították át. Volt személyiségük és ezt közvetítették a nyilvánosság felé, sikerült ezzel hatást gyakorolniuk.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend