Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Kaká: „Brazíliának és Argentínának is nagy esélye van megnyerni a 2022-es világbajnokságot”
2022-09-27 13:39 ___Samy___ marca.com
Kaká: „Brazíliának és Argentínának is nagy esélye van megnyerni a 2022-es világbajnokságot” Nyilatkozatok

Ricardo Izecson dos Santos Leite, ismertebb nevén Kaká hétvégén a futball cipőit futó cipőkre cserélte a berlini maraton előtt, de most már a világbajnokság felé szegezi tekintetét.

Kaká három évig készült a versenyre és testvére, Rodrigo mellett vett részt az eseményen. Közvetlenül a maratoni futás előtt adott exkluzív interjút a MARCA munkatársainak.

MARCA: Az első egy szinte nyilvánvaló kérdés: Miért futsz?

Kaká: Mindig is szerettem az edzősködést és mikor felhagytam a profi futballal, tovább folytattam. Azonban az igazság az, hogy már nem volt célom. Miután egy néhány emberrel beszéltem Brazíliában, úgy döntöttem, hogy lefutom a maratont.

MARCA: Lesz még maraton ezután a debütálás után?

Kaká: Nem tudom. Csak szeretném lefutni az elsőt, aztán meglátjuk, mert az edzés utolsó két hónapja nagyon nehéz volt.

MARCA: Mi a különbség egy Bajnokok Ligája mérkőzésen való játék és a maraton lefutása között?

Kaká: A nyomás teljesen más, így tehát a benyomás is. Mikor profiként futballozol, sok ember tekint rád nagy elvárásokkal, míg itt minden a saját érzésről szól.

Ha 3 óra 40 percen belül teljesítem a távot vasárnap, az jó lenne, de ha gyorsabban vagy lassabban futom le, az is jó.

MARCA: A Real Madridnak kilenc mérkőzésen kilenc győzelme van. Milyen véleménnyel vagy a csapatról a szezon elején?

Kaká: Igazán fantasztikus. Viszont nem csak a játékosok fejlődését figyelem, hanem Carlo Ancelottira is koncentrálok, aki bámulatosan fejlődött edzőként.

MARCA: Casemiro távozott, Aurelien Tchouaméni érkezett…

Kaká: Imádom ezt a játékost, mert még nagyon fiatal, de nagyszerű személyisége van és nagyon jól játszik. Be kell valljam, voltak kétségeim, mert Casemiro egy nagyon tapasztalt játékos és Tchouaméni és Camavinga is kevésbé tapasztaltak, viszont csodálatosan kezelik a Real Madriddal járó nyomást.

MARCA: Lehet-e vitatkozni Karim Benzemáról az idei Aranylabdán?

Kaká: Szerintem ő egy erős favorit, habár soha nem lehet teljesen biztosan kijelenteni, hogy ő fogja megnyerni. Karim most már egy nagyon komplett játékos és megérdemelné a díjat.

MARCA: Még mindig Neymar Brazília sztárja vagy szerinted Vinícius vetélkedhet vele a trónért?

Kaká: Neymar lesz a brazilok vezére a 2022-es vb-n, de nagyon fontos, hogy olyan játékosok vannak az oldalán, mint Vinícius. A 2018-as világbajnokságon egyértelműen Ney volt a főhős, de most már itt van nekünk Vini, Raphinha, Richarlison, Antony… akik nem fiatal ígéretek, hanem tényleg jó játékosok.

Vinícius például egy sztár a Real Madridnál és ő szerezte a gólt a legutóbbi Bajnokok Ligája fináléban. Ez levesz egy kis terhet Neymarról, ami nagyon kedvez az érdekeinknek.

MARCA: Rodrygo az elmúlt évben exponenciálisan fejlődött játékosként, mit gondolsz róla?

Kaká: Nos, ő rendkívüli. Brazíliában még mindig vitatkoznak arról, hogy ki kellene-e mennie a világbajnokságra. Számomra egyértelmű, hogy ott kell lennie azon a listán.

Jómagam 20 évesen még úgy vettem részt a világbajnokságon, hogy nem hagytam el Brazíliát, miközben ő már egy sztár a Real Madridban. Ez egy olyan tapasztalat is, ami jót tesz a szakmai fejlődésnek.

MARCA: Mi a legjobb emléked a Real Madriddal kapcsolatosan? Nem egy trófea elnyeréséről beszélek, hanem egy konkrét emlékről, pillanatról.

Kaká: Talán furcsán hangzik, de emlékszem arra a napra, mikor elmentem, mert beszéltem Florentinóval és ő azt mondta nekem, hogy egy nagyszerű játékost láthattak, aki mindent megtett azért, hogy nagyszerű eredményeket érjen el Madridban, de a sérülések és az a néhány perc, amit az edző adott nekem, nem engedték ezt meg.

Ez nagy elégedettséggel töltött el, mert úgy éreztem, hogy a klub ajtaja nyitva áll előttem. Ezért nem fogok rossz dolgokat mondani a Real Madridról vagy José Mourinhóról. Valójában mikor találkoztam Florentinóval a Bajnokok Ligája döntőjében, Párizsban, megöleltük egymást.

MARCA: A szíved mélyén mit élveztél idén jobban, az AC Milan Scudettóját vagy a Real Madrid bajnoki és BL címét?

Kaká: Ez egy jó kérdés. A Milan sok év után került vissza a reflektorfénybe, és ez rendkívüli volt, de a párizsi döntőt megtapasztalni élőben Párizsban, és látni, hogy a Real Madrid így nyer Bajnokok Ligáját… Az az igazság, hogy nem tudok dönteni.

MARCA: Dél-Amerika nem nyert világbajnokságot a 2002-es brazil győzelem óta, aminek te is a részese voltál. Szerinted Brazília vagy Argentína meg tudja szakítani ezt a sorozatot idén?

Kaká: Remélem igen, de az európai futball nagyon jó. Az UEFA Nemzetek Ligája megszületésével hátrányunk is van, ugyanis nem játszhatunk barátságos mérkőzéseket nagy európai csapatok ellen és ez kevésbé tesz minket versenyképessé, hiszen Dél-Amerikában Brazília szinte minden meccset megnyer.

Ez nehezebbé teszi a számunkra, hogy nemzeti csapatként fejlődjünk, habár az igaz, hogy mindkét csapat jól szerepel a világbajnokságokon és nagyszerű játékosai vannak.

Nagyon tetszik ez az argentin csapat, nagyon érettek és nagyszerű edzőjük van. Röviden: Brazíliának és Argentínának is nagy esélye van megnyerni ezt a világbajnokságot.

MARCA: Melyik csapat veheti fel a versenyt velük?

Kaká: Mindenekelőtt Franciaország, akik nagy riválisnak számítanak, mert fantasztikus játékosaik vannak és ők a regnáló bajnokok, habár Spanyolország és Németország is nagy rivális.

Aztán szemmel kell tartanunk Portugáliát is, akik jó csapatot alkotnak, azonban meg kell várnunk Cristiano milyen állapotban ér oda. Aztán természetesen ott van Belgium, akik általában a végén buknak el annak ellenére, hogy nagyszerű csapatuk van.

MARCA: Milyennek látod Luis Enrique Spanyolországát és van-e olyan játékos, akit különösen szeretsz?

Kaká: Spanyolországnak nagyon jó csapata van, nagyszerű játékosokkal, még ha nagyon fiatalok is.

Luis Enrique egy nagyon kreatív edzőnek tűnik és nagyon kedvelem Gavi játékát. Pedri szintén fényes jövő előtt áll, bár különösen ragaszkodok Álvaro Moratához, mert láthattam őt profivá válni.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend