Madridom.hu
Fórumajánló
Solari visszatér
2022-09-28 10:25 ___Samy___ marca.com
Solari visszatér Egyéb hírek

Akik ismerik Solarit, mind azt mondják, hogy sosem hagyta el a Real Madridot. Igaz vagy sem, a klub korábbi edzője már csak egyetlen lépésre van attól, hogy hivatalosan is visszatérjen a klubhoz.

Az argentin idén márciusban köszönt le a mexikói Club América kispadjáról, most pedig ismét a Real Madrid alkalmazottja lesz.

Santiago Solari még 2000-ben csatlakozott a Real Madridhoz a városi rivális, Atlético Madridtól, és öt idényen keresztül volt a Blancók játékosa. A madridi kalandot követte az Inter, ahonnan aztán hazájába, a San Lorenzóhoz tért vissza. Az Atlante és a Penarol volt a két utolsó klubja játékostként.

Az edzői pályafutását a Real Madridnál kezdte 2013-ban, ahol valamivel több, mint két évet töltött el két utánpótlás csapatnál is, majd 2018. október 31-én ő vette át Julen Lopetegui helyét a felnőtt csapat kispadján.

Abszolút magabiztosságot adott Viníciusnak

Az idény végét azonban nem élte meg, hiszen a klub ismét Zinedine Zidane-nak szavazott bizalmat. Solari volt azonban az első olyan edző, aki teljes mellszélességgel kiállt Vini mellett és magabiztosságot adott neki. Ugyanakkor ő volt az első, aki olyan játékosokat száműzött a padra, mint Isco, Gareth Bale vagy Marcelo.

Az argentin a klub alkalmazásában állt egészen odáig, míg 2020. decemberében kapott egy ajánlatot a Club Américától, amit el is fogadott. Egészen a CONCACAF Bajnokok Ligája döntőjéig jutott a csapattal, ahol a Monterrey csapata volt az ellenfél.

A Blancók vezetősége Solarit a Real Madrid értékeit tökéletesen képviselő szakembernek tartja, így megnyitották a kaput a visszatérése előtt. Az érkezése már szinte teljesen biztos, azonban a klubon belüli pozícióját még keresik.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend