Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-10-04 15:42 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Szeretnénk fejlődni és egy másik arcunkat mutatni” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 3. csoportkör 2022 OKT 05 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-1

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Shakhtar Donetsk elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt:

„Fontos meccs lesz a csoportban, és számunkra is hogy meglesz-e a kilenc pont. Készen állunk rá. Vasárnap nem a legjobb meccsünket játszottuk, szeretnénk fejlődni és egy másik arcunkat és hozzáállásunkat mutatni.”

„Egy kemény ellenféllel lesz dolgunk. Nagyon jól kezdték az idei Bajnokok Ligáját, és legyőzték a Leipzig csapatát is. Tiszteljük az ellenfelet. Courtois nélkül fogunk játszani, de Modric és Lucas Vázquez visszatért, és a csapattal dolgoztak. Sajnos Ceballosnak gondjai voltak az edzésen, és nem lesz a keretben. Holnap fogjuk megvizsgálni.”

Hazard
„Minden játékos ismeri a saját helyzetét. Mindenki magyarázatot kér tőlem, nekem pedig el kell magyaráznom. Eden nem beszélt velem, mert tudja, hogy mi a helyzet, és hogy vannak más játékosok előtte. Nagy a verseny számára. Néhányan kevesebbet játszanak, mint mások. A szituáció elég világos.”

Kritikák Benzema felé
„Mindenkinek joga van véleményt alkotni. Mikor Karim nem hozza a szintjét, akkor lehet, hogy elvhangzanak vélemények róla. Ez normális a fociban, de nincsen hatással sem a csapatra, sem Karimra.”

Hivatalos a Shakhtar elleni keret

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

A tornák közti különbség
„Mindig is meg akartam nyerni a Bajnokok Ligáját. A bajnokság nagyon fontos, de a Bajnokok Ligája a labdarúgás legfontosabb versenysorozata. Annyival többet jelent megnyerni. Mindkét torna egyedi. Az egyikben 38 meccsünk van, a másik pedig egészen más, kevesebb meccsel. Itt vannak kieséses párharcok is, amik 180 percesek. Itt számítanak igazán az apró részletek. Nem a szerencséről vagy balszerencséről szól, aki erről beszél az vagy elrejti a hibákat, vagy elveszi a csapatok érdemeit.”

Apró részletek
„Ha azt mondjátok az Osasuna elleni meccs után, hogy balszerencsénk volt, mert kihagytuk a büntetőt, az két dolgot is jelenthet. Egyrészt a védekezési problémáinkra utaltok, amikor vissza kellett szerezni a labdát, másrészt ezzel elveszitek az ellenfelünk érdemeit is, akik igazán jól játszottak. Az apró részleteket kollektív kötelezettségvállalással, jó hozzáállással, karakterrel és erős csapatmentalitással lehet kontrollálni.”

„A Bajnokok Ligájában a másik csapat akár három gólt is szerezhet ellened hat percen belül, ez velem is megtörtént egy döntőben. Ha nincs benned félelem vagy nyugodt maradsz, akkor egy elődöntőben egy perc alatt két gólt is szerezhetsz. Egy nagyon erős csapatmentalitással képes lehetsz kontrollálni az apró részleteket, egyéniségekkel nem. A Real Madrid oda tudott figyelni ezekre a részletekre a történelme során. A legutóbbi szezonban is ezek az apró részletek döntöttek. Még minket is meglepett, hogy mire vagyunk képesek.”

Modric a kezdőben
„Nem vagyok benne biztos, hogy Modric a kezdőcsapatban lesz.”

Courtois
„Sokkal jobban van a tegnapi kezelése után. Nem vagyunk biztosak még a következő meccsben a Getafe ellen. Talán a Shakhtar elleni visszavágóra vagy a Clásico-ra már készen áll majd.”

Carvajal: „Szeretnénk megerősíteni a helyünket a csoportban”

Carvajal meccs előtti nyilatkozata

Jó foci
„A jó foci sok dologtól függ. Nem csak a labdával való játék, hanem a jó védekezés is számít. Attól leszel sikeres, ha jól végzed a dolgodat. Nem lehetsz sikeres a Bajnokok Ligájában akkor, ha csak egy adott aspektusban vagy jó.”

A Bajnokok Ligája jövője
„A klub történelme ebben a sorozatban van, efelől semmi kétség. Nem véletlen, hogy ez a csapat és ez a klub ennyire nagyon sikeres volt ebben a tornában. A múlt segít minket a jelenben és a jövőben is.”

Camavinga
„Mikor elkezdődik a meccs, lehet van egy kis helyezkedési problémája. Amikor a meccs nyíltabb, jobban érzi magát. Ez csak egy korral járó probléma. Tapasztalatot kell szereznie, és ismernie kell a környezetét. Ebben kell fejlődnie, és ezt meg is fogja tenni. Labdával és labda nélkül is hihetetlen képességekkel rendelkezik. A tapasztalat hiányzik, de 19 éves, szóval normális ami vele történik.”

Shakhtar
„Az edzésekkel és az utazásokkal sok gondjuk volt. Nagyon jól kezdtek a Bajnokok Ligájában, győztek a Leipzig ellen. Hasonló a stílusuk, mint tavaly. Szeretnek focizni és áttörni az ellenfél védelmén. Gyors támadóik vannak, és veszélyesek a kontrákkal. Összetett csapat, és tiszteljük őket.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend