Madridom.hu
Fórumajánló
Florentino Pérez: “A futball haldoklik”
2022-10-05 14:50 ___Samy___ as.com
Florentino Pérez: “A futball haldoklik” Nyilatkozatok

A Real Madrid elnöke ismét kiállt a nyilvánosság elé és továbbra is a Szuperliga ötletét hirdeti. Mindeközben pedig mindenkit emlékeztetett arra, hogy a futball egyre rosszabb állapotban van.

Az UEFA-tól különválni kívánó Szuperliga már gyakorlatilag a bejelentés legelején összeomlott az ingatag szövetségnek, a politikai nyomásnak és a célközönség nyomásának köszönhetően. A Premier League klubok például alig pár nap után kiléptek ebből a szövetségből.

Pérez egyik elsődleges érve az új sorozat mellett az volt, hogy az európai elit klubnak gyakrabban kellene egymás ellen játszaniuk, ahogy azt az elmúlt idényben a Real Madrid tette; a végső győzelemig olyan csaptok ellen kellett pályára lépniük, mint az Inter, a PSG, a Chelsea, a Manchester City és a Liverpool.

“A probléma megoldásához először fel kell ismernünk, hogy probléma van. A sportunk haldoklik. Kezdi elveszíteni vezető szerepét globális sportként.”

“Nem szabad összezavarni magunkat a Real Madrid tavalyi versenyfutásával a Bajnokok Ligájában, amikor a hét legnagyobb intenzitású és legfontosabb mérkőzésen vettünk részt. Ez a sorsolás eredménye volt, valamint csapatunk nagyszerűsége és kiválósága. Ez egy olyan látvány volt, ami segített visszahozni az izgalmat a nézők számára.”

“Ezért hisszük azt, hogy az európai versenysorozatoknak meg kell változniuk, hogy a szurkolóknak a legmagasabb szintű mérkőzéseket kínálhassák egész évben a legerősebb csapatok között, illetve a legjobb játékosokkal felállva.”

A 75 éves klubelnök ezt a tenisz példájával érzékeltette, ahol a nemrég visszavonult Roger Federer rendszeresen megmérkőzött a legjobb teniszezőkkel, mint például Rafael Nadallal és Novak Djokoviccal.

“A teniszben Nadal és Federer negyvenszer játszott egymás ellen a 15 év alatt, Djokovic ellen pedig 16 év alatt 59 mérkőzése volt. A futballt tekintve csak kilenc alkalommal léptünk pályára Liverpool ellen a 67 év alatt. A BEK/BL történetében csak négyszer találkoztunk a Chelsea ellen. Mi értelme megfosztani a szurkolókat ezektől a meccsektől?”

Pérez ezt követően szót ejtett a Forbes listájáról, ahol az 50 legértékesebb sport csapatot állították rangsorba. Ezen a listán a Real Madrid a 13. helyet foglalja el, számos amerikai csapat mögött.

“Minden sportot figyelembe véve az élen jártunk, most pedig a tizenharmadikok vagyunk. 12 amerikai klub előz meg minket. Valamit nagyon jól csinálnak az Egyesült Államokban és valamit rosszul itt Európában. A futball folyamatosan elveszíti a globális szórakoztató csatát más sportokkal és platformokkal szemben. Professzionális, modern, átlátható gazdálkodásra van szükség, amely nem a múlt században kialakított régi struktúrán alapul.”

“Nemrég az Európai Klubszövetség elnöke [Nasser Al-Khelaifi, a PSG elnöke] úgy fogalmazott – a Szuperligáról beszélve – hogy a Real Madrid fél a versenytől. Talán emlékeztetni kellene az ECA elnökét arról, hogy ki is az a Real Madrid. A versenysorozat a dns-ünkben van.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend