Madridom.hu
Fórumajánló
Kroos: “Nyerhettünk volna több góllal is”
2022-10-06 10:50 d.gergo realmadrid.com
Kroos: “Nyerhettünk volna több góllal is” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 3. csoportkör 2022 OKT 05 (szerda) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-1

A csapat idei harmadik Bajnokok Ligája csoportmeccs-győzelme után Toni Kroos és Fede Valverde is értékelte az este történéseit.

Toni Kroos: “Az a célunk, hogy a csoportot mihamarabb lezárhassuk”
“Vannak olyan napok, amikor a labda egyszerűen nem akar bemenni. Nyerhettünk volna több góllal is. Végül megszereztük a három pontot, és megérdemelt volt a győzelmünk. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre. Csak még pár gól hiányzott.”

“Félidőben Ancelotti azt mondta nekünk, hogy továbbra is a saját játékunkra kell összpontosítanunk, mert csak egy góllal vezettünk. El sem hiszem, hogy csak 2-1 volt az állás, de vannak ilyen napok néha. A következő pár meccsen biztosan be fog menni a labda.”

Öt pont előny a csoportban
“Az a célunk, hogy a csoportot mihamarabb lezárhassuk. Három meccsen kilenc pontot szereztünk, ennél jobbat nem igazán tudunk elérni. Volt pár nagyon jó teljesítményünk a Bajnokok Ligájában. Jövő héten szeretnénk egy újabb jó eredményt elérni, és bebiztosítani a továbbjutást.”

Valverde: “Ancelotti bátorított minket, hogy keressük továbbra is a gólt”
“Örülök, hogy megszereztük a győzelmet. Persze csalódott vagyok, mert nem tudtunk több gólt lőni, de pozitív volt a játék képe, mindenki próbált bekerülni a jegyzőkönyvbe ma gólszerzőként. A gólok tekintetében fejlődnünk kell, és magabiztosabbnak kell lennünk az eredménnyel.”

“Ancelotti bátorított minket, hogy keressük továbbra is a gólt, mert egy 2-1-es állás bármilyen irányba elmozdulhat. Szerintem jól játszottunk. A védekezésben egy kicsit még fejlődnünk kell, a középpályán jobban oda kell figyelnünk és meg kell állítanunk az ellenfelet, hogy ne tudjon a vonalak közé kerülni. Nekem is folyamatosan fejlődnöm kell, mert hosszú még az út.”

Stratégia
“Az volt a munkám, hogy a középpályán megállítsam a passzaikat. Meg kellett próbálnom előre menni és segíteni a támadókat és a többi középpályást abban, hogy nyomást tudjunk gyakorolni. Carvajalnak is segítenem kellett a szélen. Szerintem jól teljesítettünk, csak a gól hiányzott.”

Érzések
“Nagyon büszke vagyok az elvégzett munkánkra. Olyan érzés, mintha döntetlent játszottunk volna, de közben nyertünk. Újabb három pontot szereztünk, továbbra is vezetjük a csoportot, és megnyertük az összes meccsünket. Arra fogunk törekedni, hogy a maradék meccseket is megnyerjük. Ki fogjuk élvezni ezt a mai győzelmet, néha azok a győzelmek sokkal élvezetesebbek, amikért keményen meg kellett harcolni.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend