Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-10-15 16:52 e.gergo managingmadrid.com
Xavi: „Pompás helyzetben vagyunk a LaLigában” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernandez ma sajtótájékoztatót tartott csapata holnap délutáni, Estadio Santiago Bernabeuba stadionban megrendezendő, Real Madrid elleni összecsapása előtt.

„Nem lesz Araújo, aki tavaly nagyon jól megállította Viniciust” – mondta Xavi. „Bárki is játszik ott, nagyon jónak kell lennie, és le kell fednie a területeket. Én inkább egy kollektív erőfeszítést látok. Nem csak Vinicius miatt aggódom.”

Xavi elmondta, hogy csapata motivált a Real Madrid ellen, és hogy az El Clásico mindig nagy esemény.

„Szeretek a Real Madrid ellen játszani” – magyarázta Xavi. „Versenyképes vagyok. Szeretnék most is futballista lenni, hogy ilyen meccset játszhassak….. Látványos dolog egy ilyen mérkőzést játszani. A motiváció maximális, ez egy lehetőség arra, hogy a bajnokság élére álljunk.”

Xavi ezután néhány taktikai dologról beszélt, mielőtt megerősítette, hogy Jules Kounde újra teljes értékű munkát végez. „Kounde jól van, száz százalékos. Jól edzett, és jó az érzés. Majd holnap meglátjuk. Egységként és pozíciónként akarunk támadni” – mondta a Barcelona edzője. „A saját térfelükön akarjuk őket tartani. Érettnek kell lennünk.”

„A tavalyi év referenciaként szolgálhat: Legyenek bátrak, játsszanak jellemmel, legyen türelmük… Kompakt módon akarunk támadni. Bátornak kell lennünk. Tavaly nem a legjobbkor utaztunk oda, most pedig, ami a bajnokságot illeti, igen.”

Xavi végül arról beszélt, hogy fontos lenne holnap három pontot szerezni. „Három pontért játszunk, de miután ez egy Clásico, a győzelemmel járó morál és az önbizalom is a tét” – mondta Xavi. „Ez létfontosságú számunkra és a Real Madrid számára is. Meglátjuk, ki kerül ki győztesen. De a projekt még mindig építés alatt áll. A Bajnokok Ligájában történt visszaesés dühít minket, de jó úton haladunk. Pompás helyzetben vagyunk a LaLigában. Európában nem jó a mérleg, de a projekt építés alatt áll, és ezt most nem lehet lerombolni.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend