Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “A célunk a csoportelsőség megszerzése”
2022-10-25 13:13 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “A célunk a csoportelsőség megszerzése” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 5. csoportkör 2022 OKT 25 (kedd) 21:00 Red Bull Arena 3-2

“Ez egy nagyon intenzív időszaka a szezonnak, sűrűn jönnek a meccsek, de jól kezeljük” – tette hozzá a tréner.

Carlo Ancelotti az RB Aréna sajtótermében beszélt a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik játéknapja előtt, amelyen a RB Leipzig otthonában lép pályára a csapat. Az olasz szakember a következőket mondta: “A holnapi cél az, hogy a csoport élén végezzünk. Megvan rá az esélyünk, és erre koncentrálunk. Jó teljesítményt kell nyújtanunk, hogy elfelejthessük ezt a szakaszt”.

“Ez egy nagyon intenzív szakasza a szezonnak, a mérkőzések sűrűn jönnek. Nekem túl sok is a meccs. Jól kezeljük, de mint minden csapatnak, nekünk is vannak sérültjeink és kieső játékosaink. Ez normális, amikor mindig háromnaponta játszol”.

Hiányzók a csapatból
“Természetesen a játékosok arra gondolnak, hogy jó állapotban érkezzenek a Világbajnokságra, de akkor is lehetsz jó állapotban, ha rendszeresen játszol. Nem akarunk kockáztatni egy ilyen fontos pillanatban, és jobb, ha Karimot vagy Modricot elveszítjük egy-egy meccsre, mintha egy hónapra esnének ki. Így kezeljük az ilyen helyzeteket. Minden hiányzó visszatér vasárnap, Ceballos is”.

Asensio
“A klub teljes mértékben tudja, hogy én mit gondolok, és azt is, hogy Asensio mit gondol. Sok játékos szerződése lejár, és így, hogy elég hosszú szünet következik, talán itt az ideje, hogy beszéljünk erről a kérdésről. De amíg a szezon első része le nem zárul, addig nincs értelme erről beszélni. Rengeteg idő van még a beszélgetésre”.

“Azt kérem egy olyan játékostól, aki ritkábban játszik, hogy legyen profi, komoly, és a nehéz pillanatokban is folytassa. Ezt teszi Asensio és az összes többi játékos, aki kevesebbet szerepel. Mivel holnap lesz néhány hiányzónk, természetesen ezek közül a játékosok közül páran játszani fognak, és megteszik majd a magukét a csapatért”.

Rodrygo helyzete
“A középcsatár mozgékonysága nagyon fontos számunkra. Mondtam neki, hogy mozgékonynak kell lennie, és ezt meg is teszi. Karim a tanára, és nagyon jól tanítja őt ebben a tekintetben. Ha Karimot nézed, megérted, hogyan kell játszania egy középcsatárnak a Real Madridban”.

Viniciusról
“Játszani fog, nem fáradt el”.

Minden mérkőzés fontossága
“Ennél a klubnál minden meccs fontos, minden meccsen a legjobb formádat kell hoznod. Nem számít túlságosan, hogy a Bajnokok Ligájában vagy a bajnokságban játszunk éppen. A szünet már nincs messze, jól teljesítettünk, és az a célunk, hogy jól is fejezzük be a szezon ezen részét. Semmi sem fog eldőlni még, de ez jó helyzetbe hozna minket a visszatérésre”.

Arról, hogy bízik Valverdében
“Viccelődtem vele ezzel kapcsolatban. Megvolt benne ez a minőség mindig, de tavaly nem mutatott belőle eleget. Szerencsére idén már igen”.

A Leipzig
“Nagyon jó játékosaik vannak. Figyelemmel kísértem a magyar válogatottat, mivel az edzőjük olasz, és fantasztikus munkát végeznek. Szoboszlai egy nagyon erős játékos, nagyszerű minőséggel, és fontos lesz a holnapi mérkőzésen”.

Lipcsei látogatás a Bayern színeiben
“Tisztán emlékszem rá, az volt a szezon utolsó meccse. Végül Alaba nagyszerű góljával nyertünk. Beszéltünk róla, amikor eljöttünk ide. A Lipcse most jobb csapat, jobban fociznak és tele vannak önbizalommal. Szerintem nagyszerű meccs lesz”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend