Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-10-26 11:35 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Egy vereségből többet tanulsz, mint zsinórban tíz győzelemből” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 5. csoportkör 2022 OKT 25 (kedd) 21:00 Red Bull Arena 3-2

„Fájdalmas a vereség, de megvan az esélyünk arra, hogy az élen végezzünk” – tette hozzá a tréner.

Carlo Ancelotti a csapat Bajnokok Ligája-csoportköreinek ötödik játéknapja beszélt a sajtónak. Az olasz a médiának nyilatkozott: „Nehéznek találtuk a mérkőzést, mert valóban a legerősebb tulajdonságukra, a kontratámadásokra játszottak. Nehezen tudtunk belelendülni a játékba, de sikerült. Mindent megtettünk, hogy kiegyenlítsünk, és elég közel is kerültünk hozzá”.

„Nem láttam az intenzitás vagy a hozzáállás hiányát. Előbb-utóbb biztos volt, hogy elveszítünk egy meccset. Ez egy vereség, ami fáj, de talán kevésbé, mint a többi, mert van még egy esélyünk arra, hogy a csoport élén végezzünk”.

A javítanivalók
„Egy vereségből többet tanulsz, mint tíz zsinórban megszerzett győzelemből. Azokra a dolgokra fogunk koncentrálni, amiket nem csináltunk jól. Nem védekeztünk jól a rögzített helyzeteknél, ott kaptunk két gólt. Általában sokkal jobbak vagyunk, de ezek a dolgok megtörténnek. Nem nyújtottuk azt a teljesítményt, amit reméltünk. A mély játék és a kontrákra építés lett volna a legjobb, de pont az ellenkezője történt, mint amit elterveztünk. Másképp kellett volna játszanunk”.

Kockázatok
„Voltak kieső játékosaink, de akik játszottak, azok jól teljesítettek. A hiba a meccs elején jött. Úgy játszottak, ahogy csak akartak. Jól védekeztek, és kontrákkal kerestek minket, és ott nagyon gyorsak. Voltak lehetőségeink, és bent is tartottuk a lábunkat a meccsben, amíg el nem mentek 3-1-re. Kockázatot kell vállalni, ha az ember vissza akar jönni a meccsbe, és mi ezt is tettük, de nem jött össze. Nincs okom panaszra. Azok a játékosok, akik otthon maradtak, nem játszhattak, és akik ma szerepeltek, nem sok játékidőt kaptak eddig. Nem változtattam túl sokat a csapaton”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend