Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Courtois: „Sosem voltunk teljesen a meccsben”
2022-10-26 12:02 e.gergo realmadrid.com
Courtois: „Sosem voltunk teljesen a meccsben” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 5. csoportkör 2022 OKT 25 (kedd) 21:00 Red Bull Arena 3-2

„Nagyon jó csapat, és az első félórában nagy intenzitást hoztak hazai pályán” – nyilatkozta Lucas Vázquez.

A Real Madrid a Lipcse ellen lépett pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik játéknapján. Courtois így elemezte az összecsapást: „Lassan kezdtünk. Nem voltunk elég agresszívek és hiányzott az intenzitás, és ha ezt teszed egy olyan csapat ellen, mint a Lipcse, akkor megfizetsz érte. A Lipcse egy veszélyes csapat az kontratámadásoknál, megvan hozzá a sebességük. Az edző azt mondta nekünk, hogy az utóbbi meccseken sok gólt lőttek otthon, és nem hagyhatod, hogy két szögletből is eredményesek legyenek. Bonyolult lett a játék, mi megpróbáltuk folytatni, és a szünet előtt 2-1-re alakítottuk az állást. De amikor az utolsó percekben megszerezték a harmadik gólt, akkor végeztek velünk”.

„Sok passzt rontottunk el, és rosszul járattuk a labdákat, nem volt jó meccsünk. Fel kell ébrednünk. Lehet rossz napunk. Sok egymást követő meccset játszottunk rövid időn belül, de az intenzitás nem hiányozhat, még akkor sem, ha fáradtak vagyunk. Minden pillanatban 100 százalékot kell nyújtanunk”.

Védelem
„Ha egy kicsit pontosabbak lettünk volna, akkor több veszélyt teremthettünk volna, és akár meg is nyerhettük volna a meccset. Amikor a szünet előtt 2-1 volt az állás, újra meccsben voltunk, de nem védekeztünk jól, és amikor a szélső elfut a szélen, a védelemnek ki kell jönnie, nem pedig várnia”.

„Soha nem voltunk teljesen a meccsben, és ezt kapusként hátulról is meg lehet mondani. Ma nem nyertünk sok párharcot, rosszul védekeztünk és hiányzott az intenzitás”.

Lucas Vázquez: „Ki kell elemeznünk a hibáinkat”
„Két rögzített helyzetből is gólt kaptunk. Megnehezítették a dolgunkat, de a csapat összeállt, és a szünet előtti gól felpörgetett minket. A második félidőben nagyon akartunk egyenlíteni, de aztán a 80. percben 3-1-re alakították az állást, és onnantól kezdve lehetetlen volt. A Lipcse egy nagyon jó csapat, és tudom, hogy otthon az első félórában igazi intenzitást hoznak. Ez a Bajnokok Ligája, és itt vannak a legjobb csapatok, ezt ők is bizonyítják”.

A csapat teljesítménye
„A csapat egyetlen szakaszban sem vesztette szem elől a játékot. Próbáltuk a saját futballunkat játszani, lehetőségeket kialakítani és egymást kisegíteni, hogy megpróbáljunk visszajönni. Most elemeznünk kell a meccsen elkövetett hibáinkat”.

Camavinga: „Kemény meccs volt”
„Kemény meccs volt, a Lipcse igazi intenzitással játszik. Tanulnunk kell a ma történtekből, és úgy kell folytatnunk, ahogy eddig játszottunk. A legmagasabb szinten a hozzáállásnak is jónak kell lennie, és ha azt nem mutatjuk meg, akkor meccseket veszítünk, mint ahogyan ma is történt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend