Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Túl sok a meccs, és nincs idő a teljes regenerálódásra”
2022-10-30 21:12 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Túl sok a meccs, és nincs idő a teljes regenerálódásra” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 12. forduló 2022 OKT 30 (vasárnap) 16:15 Estadio Santiago Bernabéu 1-1

“A büntető kritikus pillanatban érkezett, mert a meccs már majdnem eldőlt” – mondta a Real Madrid edzője.

Carlo Ancelotti a spanyol bajnokság 12. játéknapján a Girona elleni összecsapást követően nyilatkozott a sajtónak. Az edző így nyilatkozott: “Nem szeretek a bírókról beszélni, de ma megteszem. Az első szituáció egyértelmű. Nem büntető, mert nem ért hozzá a kezével a labdához. Megkérdeztem Asensiót, és azt mondta, hogy nem ért hozzá a kezével, a mellkasáról pattant le a labda. A bal keze furcsa helyzetben volt. Ha megérintette volna a kezével, lehet, hogy kétségek merültek volna fel körülötte. De nem így történt, ez kitaláció”.

“A második eset már inkább lehet vita tárgya. Ha a kapus kezébe kerül a labda, akkor lehet is fújni a sípot, meg nem is. Erről nem fogok beszélni. Engem a büntető lepett meg a legjobban. Döntő pillanatban jött, mert a meccs már majdnem eldőlt. Küzdöttünk a gólszerzésért, nem futballoztunk ragyogóan, és nehezen tudtuk visszaszerezni a labdát. Asensio révén megvolt a lehetőségünk, hogy 2-0-ra alakítsuk az állást. Ez az eset két pontunkba került a tabellán”.

Teljesítmény
“Más pillanatokban is gólt szerezhettünk volna. Ez az eset kihatott a játékra. Másképp is játszhattunk volna, lehettünk volna meggyőzőbbek, agresszívebbek, gyorsabbak, de a szezon ezen szakaszában nehéz magas színvonalat tartani. Nehéz mérkőzés volt. A kemény munkánk révén úgy tűnt, hogy az eredmény a mi javunkra fog alakulni”.

Courtois: “Már nem tudjuk, hogy mi számít kezezésnek, és mi nem”

Courtois és Carvajal meccs utáni nyilatkozata

Kemény menetrend
“Néhány probléma miatt nem vagyunk azon a szinten, amit az elmúlt szezonban mutattunk. Vannak sérült játékosaink, akik visszatérnek, de még nem játszottak sokat: Kroos, Modric, Rodrygo, Valverde… Tchouameni pedig kiesett. Foglalkozunk ezzel. Borzasztó sok meccsünk van, ez egy kemény időszak, ami eddig még nem érintett minket túlságosan. Szerdán a csoport élén végezhetünk a Bajnokok Ligájában. Még minden a mi kezünkben van”.

“Minden meccs nehéz, ez várható. Jelenleg nem a legjobb szintünkön játszunk, mert túl sok a meccs, és nincs időnk arra, hogy fizikailag vagy mentálisan 100%-osan regenerálódjunk. Nem látok egyetlen csapatot sem, amelyik kiválóan futballozna, mindenki szenved”.

Következő mérkőzések
“Erős csapatom van, de a szavak ebben a szakaszban nem sokat érnek. Ezt a pályán kell megmutatnunk. Két meccsünk van otthon és egy másik idegenben a Rayo ellen, de jól fogunk reagálni”.

A pálya minősége
“Küzdünk ezzel a problémával, és az illetékesek megpróbálják megoldani. Én nem vagyok pályamester. Remélem, hamarosan megoldódik”.

A keret menedzselése
“Nem tudok belelátni a játékosok fejébe. Objektív értékelést végzünk, és az alapján kiválasztunk bizonyos játékosokat. Azok a srácok, akik ma nem játszottak, azért nem játszottak, mert nem akartuk megkockáztatni, hogy megsérüljenek”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend