Madridom.hu
Fórumajánló
Real Madrid – Girona: A cél a visszatérés a tabella élére
2022-10-30 12:46 d.gergo realmadrid.com
Real Madrid – Girona: A cél a visszatérés a tabella élére Spanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 12. forduló 2022 OKT 30 (vasárnap) 16:15 Estadio Santiago Bernabéu 1-1

A Real Madrid sorozatban negyedik győzelmét szeretné megszerezni a Bernabéuban ma délután, amikor a Girona érkezik a spanyol bajnokság 12. játéknapján a blancók otthonába (16:15, Spíler 2).

Egy igen megterhelő hónap végére ér a Real Madrid, a csapat a Girona ellen lép pályára a Santiago Bernabéuban. A Barcelona valenciai győzelmét követően a három pont megszerzése lesz a cél, hogy a Real Madrid megvédje helyezését a tabella élén, ahol jelenleg pontegyenlőséggel állnak fej-fej mellett a Barcelonával – de a katalánok egy mérkőzéssel többet játszottak.

Ancelotti másik célja, hogy a veretlen bajnoki sorozatot (10 győzelem és egy döntetlen) is folytathassák. Ráadásul a blancók ebben a szezonban még nem kaptak ki a Santiago Bernabéuban, 6 győzelmet és egy döntetlent jegyezve. Emellett az Osasuna elleni hazai döntetlen óta zsinórban három győzelemmel rendelkeznek hazai pályán (Shakhtar Donyeck, Barcelona és Sevilla).

“Ez egy fontos szakasza a szezonnak, és jó állapotban akarunk a szünetre menni” – mondta Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A keretben az olasz rendelkezésére áll már a sérüléséből visszatérő Modrić, Valverde, Ceballos és Mariano is. Szintén a keretben szerepel Vini Jr., a csapat eddigi legjobb góllövője ebben a szezonban, nyolc találattal.

Girona
A másodosztályból éppen feljutott ellenfél a 18. helyen kezdi a játéknapot 9 ponttal. A katalán csapat a Santiago Bernabéuban szeretné megszerezni első idegenbeli bajnoki győzelmét a szezonban. A csapat legeredményesebb játékosai Riquelme és Stuani, fejenként három-három találattal.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend