Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „Ismét a legjobb arcunkat akarjuk mutatni”
2022-11-01 18:46 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Ismét a legjobb arcunkat akarjuk mutatni” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. csoportkör 2022 NOV 02 (szerda) 18:45 Estadio Santiago Bernabéu 5-1

„A cél az, hogy csoportelsők legyünk, a klub presztízse miatt is ebben a versenyben” – magyarázta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtótermében jelent meg egy nappal a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik játéknapján esedékes mérkőzés előtt, amelyen a Real Madrid a Celticet fogadja szerdán este 18:45-ös kezdéssel. Az edző így nyilatkozott: „Ez egy fontos mérkőzés. Tudjuk a célt, az pedig a csoport első helyének megszerzése. Egy intenzív csapat ellen játszunk, felkészültünk, és szeretnénk ismét a legjobb arcunkat mutatni. Minden feltétel adott ehhez. Egy Bajnokok Ligája-estén térünk vissza a stadionunkba, és szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a meccsből”.

Első hely
„A helyezés nem kifejezetten fontos, mert nagyon versenyképes csapatok érkeznek a 16 közé második helyezettként is. Ami fontos, az a Real Madrid presztízse ebben a versenyben, amit nem szabad elfelejtenünk. Ez egy különleges verseny, és meg kell adnunk neki a tiszteletet, amit megérdemel, nem csak a három pontért. Meg kell mutatnunk azt az arcot, amellyel ez a klub mindig is rendelkezett a történelme során”.

„A Celtic nem fog változtatni az identitásán. A saját játékukat fogják játszani, intenzitással, szenvedéllyel és minőséggel. Ezt várjuk tőlük. Nyílt meccs lesz, és mi ismét a legjobb formánkban akarunk lenni. Nagyon tisztelem ezt a csapatot, szerintem a bennük rejlő minőséggel jobb helyet érdemelnének, mint ahol most vannak. Jó meccseket játszottak. Ellenünk nagyon jó 60 percet játszottak”.

Tchouameni és Benzema
„Tchouameni nem lesz ott holnap, Benzema pedig részt fog venni a mai edzésen. Ha jól érzi magát, akkor ott lesz a keretben. Azt még meg kell néznem, hogy a kezdőcsapatban lesz-e a meccsen, vagy később áll csak be.”

„Nem hiszem, hogy Benzema azért hagyott ki ennyi meccset, mert világbajnokság van idén. Azért nem játszott, mert nem érezte jól magát. Volt néhány sérülése, és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy már 34 éves. Neki is játszania kell, hogy kijusson a világbajnokságra, mint minden labdarúgónak”.

Kroos: „Motiváltak vagyunk, hogy nyerjünk és első helyen végezzünk”

Toni Kroos meccs előtti nyilatkozata

Tisztelet a játékvezetőknek
„A rosszhiszeműség vagy a játékvezető megvádolása nem volt célom. Soha nem voltam tiszteletlen egy játékvezetővel sem. Igyekszem mindenkit tisztelni, de négy mérkőzésre felfüggeszthetnek. Több mint ezer meccsen ültem a kispadon, de a probléma még mindig él. Számomra ez nem volt büntető, mert amit a szezon elején elmagyaráztak nekünk, az alapján ez nem büntető. Ha nem egyértelmű a helyzet, akkor az nem büntető. Ha változtattak a szabályon, akkor azt meg kell mondaniuk. Lehet, hogy ebben rejlik a hiba”.

„A hiba megtörténhet a Madriddal vagy más klubokkal. Ez nem klubkérdés, hanem futballkérdés. Ha azt mondják nekünk, hogy büntető, akkor vissza kell mennünk a szabály elmagyarázásához. És az a szabály, amit nekünk mondtak, azt mondja, hogy ez nem büntető. Szeretném tisztázni, hogy nem voltam tiszteletlen senkivel szemben. Én továbbra is nyugodtan alszom, ha pedig felfüggesztenek, akkor türelmesnek kell lennünk. A VAR egy jó találmány, de sokszor nagyobb főszereplő, mint a játékvezető”.

Tanulságok a legutóbbi mérkőzésekből
„Tanultunk a különböző hibákból, amelyeket elkövettünk. Általánosságban elmondható, hogy ezeken a mérkőzéseken nem volt meg a szükséges koncentrációnk. A Girona ellen a labdaszerzéssel, a Lipcse ellen pedig a védekezéssel küszködtünk. Ezeket a szempontokat időhiány miatt nem gyakoroltuk. Reméljük, hogy a következő meccseken sikerül kijavítani őket”.

A Barcelona és az Atlético kiesése
„Sok dolog közrejátszott ebben, de nem lehet azt kijelenteni, hogy a spanyol futball nem lenne versenyképes Európában, vagy hogy krízisben lenne. A Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát is megnyerheti még spanyol csapat. Ki kell várnunk a végét”.

A Shakhtar
„Nagyon jól teljesítettek, és minden problémájukkal együtt a csoport második helyéért akarnak küzdeni. Fontos meccsük lesz a Lipcse ellen, és nehéz lesz, bármi megtörténhet. Az Európa Ligában is nagyon jól szerepelhetnek”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend