Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Kroos: „Motiváltak vagyunk, hogy nyerjünk és első helyen végezzünk”
2022-11-01 18:38 d.gergo realmadrid.com
Kroos: „Motiváltak vagyunk, hogy nyerjünk és első helyen végezzünk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. csoportkör 2022 NOV 02 (szerda) 18:45 Estadio Santiago Bernabéu 5-1

„Innen fogok visszavonulni, de nem tudom, mikor. A klub és én is nagyon nyugodtak vagyunk” – tette hozzá a játékos a Celtic elleni összecsapás előtt. Toni Kroos a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik játéknapja előtti sajtótájékoztatón nyilatkozott.

A Celtic elleni meccs
„A csapatnak szüksége van a győzelemre. Motiváltak vagyunk, hogy holnap nyerjünk és az első helyen végezzünk, mindig ez a célunk. Megvan a csapatunk ehhez. Jó játékra van szükségünk, mint ahogyan egy mindig, ha győzni akarunk a Bajnokok Ligájában. Pozitív vagyok, és meg fogjuk csinálni. Nagyon jól vagyok, fizikailag nagyon jól érzem magam, és a pályán is jól mennek a dolgok. Szuper boldog és nyugodt vagyok”.

Szerződés
„Vicces olvasni a dolgokat, amikor még én sem tudom, mi fog történni. Jövőre, vagy a szünetben gondolkodom majd ezen. Apránként fogom eldönteni, hogy mit akarok csinálni. Amit mindig is mondtam, és ez nem változott, hogy nem megyek sehova, nem fogok klubot váltani. Itt fogok visszavonulni, de még nem tudom, mikor. A klub és én nagyon nyugodtak vagyunk, mindig beszélgetünk, és nincs semmi újdonság. Ez egy nagyon különleges kapcsolat, mindig is az volt ebben a nyolc és fél évben, és számomra egyértelmű, hogy ez nem fog változni. Januárban, februárban vagy márciusban fogunk beszélni”.

„Nagyon nyugodt vagyok, és jövőre vagy most a szünetben átgondolom és eldöntöm, hogy mit fogok tenni. Mindig is mondtam, és ez nem változott, hogy nem fogok klubot váltani. Innen fogok visszavonulni, de még nem tudom, hogy mikor. Hogy meddig játszok, arra csak azt tudom mondani, amit már korábban is mondtam: a gyerekeimmel 50 éves koromig játszhatok” – mondta a német középpályás nevetve.

Hogyan érzi magát?
„Mindig is azt mondtam, hogy beszéljünk jövőre, és ha jövőre is itt leszek, akkor nem fogjátok megkérdezni. Ez egy nagyon különleges kapcsolat, és ez nem fog változni. Januárban, februárban vagy márciusban fogunk beszélni. De valami biztosan lesz. Itt csak akkor lehetsz sikeres, ha jól játszol és címeket nyersz. Engem nem érdekelnek a számok, engem az érdekel, hogyan játszom, és inkább a minőség legyen magas, mint a meccsek száma. Még mindig nagyon jól érzem magam, és majd meglátjuk, mi történik”.

Elérte a csúcsot?
„Nem tudom, hogy elértem-e a csúcsra, mert az elmúlt nyolc évben rengeteg jó pillanatom volt. Ez egy igazán jó pillanat, és jól érzem magam. Próbálok alkalmazkodni ahhoz, amire a csapatnak szüksége van. Amikor egy olyan játékos, mint Casemiro távozik – figyelembe véve, hogy mit adott nekünk, és új játékosok érkeznek, akik másképp játszanak – az olyan játékosoknak, mint Luka vagy én, alkalmazkodniuk kell”.

„Egyes meccseken, különösen a nagy meccseken, talán egy kicsit többet kell védekeznünk. A labdával kapcsolatos statisztikáimban nem történt nagy változás. Mindig próbálom segíteni a csapatot azzal, hogy hátulról játszom, hogy minél gyorsabban feljuttassam a labdát az utolsó harmadba. Igyekszem így játszani, de talán ebben a szezonban jobban védekeztem”.

Ancelotti: „Ismét a legjobb arcunkat akarjuk mutatni”

Ancelotti meccs előtti nyilatkozata

A Girona elleni mérkőzés
„Legalább nem kaptunk ki. A gólig nem ez volt a legjobb játékunk. Ezek a dolgok megtörténnek. Még mindig elsők vagyunk, és újra nyerni fogunk, ezzel nem látok problémát. Nem látok ezzel problémát. A kizárás? Sok meccs volt már, mielőtt kiküldtek volna (nevet). Meg kellett állítanom az ellentámadást”.

A kiállítás
„Sok meccs volt, amíg ez eljött. Az volt az érzésem, hogy legalább egy kis szabálytalanságot el kell követnem, hogy ne legyen kontratámadása az ellenfélnek. Próbáltam a lehető legkevésbé hozzáérni, hogy ne küldjenek le a pályáról, de aznap ez lehetetlen volt”.

Büntető a Girona ellen
„Minden évben ugyanaz történik: azt adják meg, amit éppen akkor gondolnak vagy látnak. Ez nem volt büntető, és meglepődtem rajta, hogy elkezdték visszanézni, mert ez nem egy olyan szituáció volt. De a döntetlen azért született, mert nem úgy játszottunk az első 70 percben, mint az utolsó 20-ban”.

Hatodik Bajnokok Ligája neki és sok játékosnak az öltözőben
„Mindig lehetetlennek tűnik, de nem lenne rossz, ez igaz. Minden évben ugyanaz a célunk, nyerni akarunk. Ez egy újabb szezon egy nagyon jó csapattal, jól kezdtünk, és mint mindig a Bajnokok Ligájában, ott kell lenned, amikor a 16 közé jutás, a negyeddöntő, az elődöntő elkezdődik… A tavalyi szezonban láttuk, hogy ez lehetséges, de azt is, hogy egy nap alatt ki lehet esni. Minden bizonnyal megvan a csapatunk ahhoz, hogy versenyben legyünk, és a célunk a győzelem”.

Modric jövője
„Nem tudom, mikor fog visszavonulni. Mindenki más-más dolgoknak tulajdonít jelentőséget. Lukát még nem kérdeztem meg, hogy mit fog csinálni. Elég idős ahhoz, hogy tudja. Ha egy nap ő lesz itt helyettem a sajtótájékoztatón, akkor megkérdezhetitek tőle”.

Fáradtság
„Csak magamról tudok beszélni, nem tudom, ki hogy van vele, de fizikailag én nagyon jól vagyok. Fizikailag nagyon jól vagyok, és ha arra gondolok, hogy jön egy szünet is nekem, az segít abban, hogy ne legyek fáradt. Mivel az egyik mostani meccset elveszítettük, a másikon pedig döntetlent játszottunk, normális, hogy fáradtságról beszélnek. Nyolc-kilenc nappal ezelőtt nyertünk, és senki sem beszélt fáradtságról. Három meccsünk van hátra, én csak kettőt fogok játszani. Nagyon várom már, és a fizikai állapotommal nem lesz gond”.

Világbajnokság vagy Bajnokok Ligája
„Nagyon nehéz összehasonlítani, szinte lehetetlen. Ez a két legfontosabb verseny a labdarúgásban. Sokszor megkérdezték már tőlem. Világbajnoknak lenni a legnagyobb dolog, ami létezik, ráadásul ez egy négyévente megrendezésre kerülő torna, és egyre nehezebb megnyerni. Ha szerencsés vagy, akkor háromszor-négyszer játszol rajta, a Bajnokok Ligájában pedig minden évben, de ezek mind különleges pillanatok voltak”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend