Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „Csak jól akartunk játszani, és ez ma sikerült”
2022-11-02 23:54 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Csak jól akartunk játszani, és ez ma sikerült” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. csoportkör 2022 NOV 02 (szerda) 18:45 Estadio Santiago Bernabéu 5-1

„Rodrygo, Vini és Valverde vállalták a felelősséget, és teljesítettek is” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Santiago Bernabéu sajtószobájában beszélt a Real Madrid Celtic elleni győzelme után. Arra a kérdésre, hogy fiatal játékosai hogyan járulnak hozzá a csapat támadójátékához, az edző a következőket mondta: „Ez inkább a játékosok mentális aspektusáról szól. Most már jobban benne vannak és nagyobb az önbizalmuk, különösen Valverdének. Ő drámaian fejlődött a tavalyi szezonban szerzett góljaihoz képest. Vini jobban mozog a labda nélkül, és jó helyzeteket talál a területen belül. Sikerült pótolnunk Karimot, aki az előző szezonban a sztárjátékos volt”.

„Néhány ellenfél jó a szabadrúgásokban, és néha így kapunk gólokat. A játék és a teljesítmény a kezdetektől fogva jó volt. A csapat koncentrált volt. Nem akartunk problémákat, csak jól akartunk játszani, és ez ma sikerült”.

Asensio
„Marco volt ma a legjobb játékos. Szélen játszott, és jól játszott össze Carvajallal és Valverdével, aki sokkal nyíltabban játszott. A három játékos nagyon jól kombinált. Asensio a legtöbbször szélsőt játszott. Megvan benne minden szükséges minőség ahhoz, hogy ha a pályán van, különbséget tegyen. Erős volt, hatékony a labdával, és nagyon keményen dolgozott a labdán kívül is”.

Vini Jr. és Valverde
„Az egyéni minőségük egyértelműen látszik. A karakter korlátozhatja az egyéni minőséget, de mindketten nagyon erős karakterrel rendelkeznek, nagyon komoly és szerény profik”.

A fiatal játékosok fejlődése
„Nincsenek korlátaik. Jól teljesítenek, és sok tekintetben van is még lehetőségük fejlődni. Rodrygo, Vini és Valverde jól teljesítenek. Karim hiánya mindenkinek nagyobb felelősséget adott a játékához, különösen a csatároknak. Ők vállalták ezt a felelősséget, és teljesítenek is”.

Valverde góljai
„Jó lenne, ha még több gólt szerezne, mert olyan jól tud lőni. Képes még sok gólt szerezni. Ez mindig ugyanaz. A fiatalok meglepik az embereket, Luka és Toni nem. Mindig nagyon magas szinten teljesítenek. Jól vigyáznak a labdára és irányítják a játék tempóját. Egyedülálló minőséggel és tapasztalattal rendelkeznek. Nem gyerekek, de mindketten nagyon jók”.

Asensio hozzáállása
„Asensio kitartott, és jó hozzáállást mutatott, amikor nem játszott. Ez most biztosan segít neki, hiszen megmutatta a minőségét és azt, hogy mit ad a csapatnak. Nem kételkedtem benne. Ha egy játékos elégedetlen, akkor lehet pozitív vagy negatív a reakciója. Ő pozitívan reagált”.

Vini Jr. és Rodrygo a brazil válogatottban
„Nem tudom pontosan, hogy hány percet fognak játszani a világbajnokságon, mivel nem én döntök erről. Nyilvánvaló, hogy sztárjátékosok lehetnek. Sok minőséget mutatnak, és majd meglátjuk, mi történik a világbajnokságon”.

Benzema és Tchouameni
„Nem tudom, hogy Tchouameni melyik lábával szenved. Ez nem izomsérülés, hanem gyulladás, és az elmúlt napokban kínozta őt. Már jobban érzi magát, és úgy gondolom, hogy hétfőre ő is fitt lesz, akárcsak Karim. Ma jól érezte magát, és hétfőn játszani fog”.

Sergio Ramos
„Sergio Ramosnak rengeteg tapasztalata és minősége van. Fizikailag jó formában van, és a véleményem szerint ott lenne a helye a világbajnokságon. Még mindig ő az egyik legjobb középhátvéd a világon”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend