Madridom.hu
Fórumajánló
Kroos: “Az öt BL címet részesítem előnyben a világbajnoksággal szemben”
2022-11-06 16:00 ___Samy___ marca.com
Kroos: “Az öt BL címet részesítem előnyben a világbajnoksággal szemben” Nyilatkozatok

Toni Kroos lett az elmúlt évek során a Real Madrid egyik legkonzisztensebb játékosa. A német folyamatosan jelen van a legmagasabb szinten, hiszen 2010 óta ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

A Movistar+-al készített interjú során Kroos kijelentette, hogy a Blancókkal elért sikerei többet számítanak neki, mint a 2014-es világbajnokság megnyerése.

“Az öt BL címet részesítem előnyben a világbajnoksággal szemben. Ez a mennyiség miatt van és, mert mindig is szerettem a következetességet. Nyolc év alatt ötször nyerni valami egészen különleges. Ez nem egy nehéz kérdés.”

Kroost Florentino Pérez szerződtette és a páros azóta is nagyon jó kapcsolatot ápol egymással. A német karmester érkezésével az elnök egy nagyon sikeres környezetet hozott létre.

“Ha a Real Madridról beszélünk, akkor beszélnünk kell Florentino Pérezről is”, mondta Kroos. “Ő volt az az ember, aki szerződtetett és aki nagy szeretettel fogadott engem már az első naptól kezdve.”

“Nem volt olyan nap a nyolc év alatt, hogy bajom lett volna vele. A kapcsolatunk nyitott és őszinte, ismeri a karakteremet, tudja, hogy nem csinálok hülyeségeket. Nem beszélek a médiával például, hogy valamit generáljak. Tudja, hogy ha valami, azt a szemébe mondom és én is ugyanezt várom el tőle.”

Megnyerni a Tizennegyediket

Toni Kroos tagja volt annak a Real Madridnak, amely a 2021/22-es idényben számos sokkoló győzelmet aratott nagyobbnál nagyobb csapatok ellen a bajnokok Ligája kieséses szakaszában, hogy aztán a döntőt is megnyerjék, ezzel megkoronázva teljesítményüket.

“Nem tudom ez hogyan történt. Mindig jobb szeretek rólunk beszélni, mint azt ellenfélről, de amik történtek a visszavágókon, azoknak a Santiago Bernabéu is a része volt. Az a hangulat a stadionban… Igazság szerint még sosem láttam ilyet és ez nem csak egyszer volt.”

“Azt mondtam, és ez nem mindenkinek tetszett, hogy nehéz lesz megnyerni a Bajnokok Ligáját abban az idényben. Tudtam, hogy jó csapatunk van, de egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy képesek vagyunk megnyerni a BL-t. Európa legjobb csapatai ellen játszottunk és egyre nehezebbé vált. Még mindig meglepett vagyok, de megérdemeltük a győzelmet. Ha legyőzöd Európa négy legjobb csapatát, akkor megérdemled.”

Különbségek a Bayern München és a Real madrid között

A német középpályás a Real Madrid kedvéért hagyta ott a Bayern München csapatát, így első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen mindkét csapatban játszani.

“A győzelem iránti vágy nem változik, a futball stílusa igen. Cristianóval és Gareth-el sok volt a kontrázás és a védekezés, ez egy kicsit megváltozott, de még mindig van belőle.”

“Az én futballstílusom az, hogy legyen nálam a labda, jobb, mint futni utána. Ki kell fárasztanod az ellenfelet, aztán támadni. Ma többet birtokoljuk a labdát, mint hét, nyolc vagy kilenc évvel ezelőtt, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mikor kell elfogadnunk azt, hogy nincs nálunk a labda.”

A Bayern München elhagyása nehéz döntés volt a számára, különösen, hogy Guardiola mennyire szerette volna a maradását.

“Pep az utolsó napig harcolt a maradásomért. Ha választanom kellene a játékstílusomhoz tökéletesen illő edzőt, akkor az ő lenne. Nagyon élveztem azt az évet, tanultam, sokat fejlesztett rajtam. Viszont aztán el kellett döntenem, hogy aláírok-e öt évre tudván, hogy Pep még azelőtt távozhat.”

“Végül a klub megkönnyítette ezt nekem, mert nem jutottunk egyezségre. Ami meglepte a Bayern Münchent, az az a tény, hogy megtettem azt, amit négy vagy öt hónappal korábban mondtam. Mindig úgy gondoltam, hogy megérdemlek egy bizonyos fizetést és ők ezt másként látták. Már az első naptól kezdve mondtam mit akarok, ők ezt nem akarták kifizetni, így hát távoztam.”

Casemiro távozása

Toni Kroos évekig játszott Casemiro mellett, és a klub történelmének egyik legjobb középpályás trióját alkották Luka Modriccal karöltve. Idén nyáron a brazil a Manchester Unitedhez távozott, így a trió megbomlott, ami szinte sokkolta a német játékost.

“Meglepődtem. Nem láttam erre utaló jeleket és nem tudtam erről semmit a pletykák megjelenéséig. Azonban itt mindig sok pletyka kering, sokszor pedig nem történik semmi.”

“Aztán elmondta nekem, és az első pillanatban egy kicsit szomorú lettem, mert ilyenkor eszedbe jutnak az évek, amikor együtt játszottatok, az összes cím, amit együtt nyertetek úgy, hogy egyetlen döntőt sem vesztettetek el. Ez nem normális, de végül is ilyen az élet a futballban. Vannak játékosok, akik távoznak, míg mások maradnak.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend