Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-11-08 09:12 ___Samy___ realmadrid.com
Courtois: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és nem voltunk elég jók” Spanyol Bajnokság

A három gólt kapó Courtois így értékelte a tegnap esti, Rayo Vallecano elleni bajnoki összecsapást.

„A Rayo jól játszik és jól helyezi nyomás alá az ellenfelet, különösen hazai pályán. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és nem voltunk elég jók ahhoz, hogy versenybe szálljunk az intenzitásukkal az első félidőben. Korán betaláltak és szerencsére befújták a büntetőt, majd szereztünk még egyet, így 2-1-re sikerült fordítani. Aztán szereztek még egy gólt, amiben szintén nem volt szerencsénk. Nem szabadítottunk fel, a labda a büntetőterületen maradt és a játékosuk pedig bebombázta.”

„Túl sok könnyelmű gólt kapunk idén, néhányat a hibák vagy koncentráció hiány miatt. Két gólt szerezve idegenben, egy ilyen nehéz helyszínen elegendőnek kellene lennie a győzelemhez és mégsem volt az. A második félidőben a büntetővel nem volt szerencsénk. Carvajal futott és közben a kezéhez ért a labda, majd hárítottam a büntetőt, de Carvajal belépett, így a VAR azt mondta, hogy újra kell rúgni. Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket mindig megítélik, de a kipattanó pont Dani felé ment, így ezért befújták. Nem sikerült megfognom a második büntetőt, kár érte.”

A büntető megismétlése

„A második büntetőnél nem vagy benne biztos, hogy mit kellene tenned. Középen szerettem volna maradni, de ahogy láttam, hogy a labda a bal oldalra tart, ugyanúgy elvetődtem, mint az elsőnél. Kár, hogy nem tudtam kivédeni.”

A tizenegyesrúgók tanulmányozása

„Tanulmányoztam őket, tudtam, hogy Isi vagy Trejo fogja elvégezni, de néha kivéded őket, néha nem. Sajnálatos, hogy 2-2-nél nem tudtam hárítani, mert az ilyen mérkőzéseken ez erőt tud adni a győzelemhez. Neked nehéz, ők meg közben erőre kapnak.”

Komplikált helyszín

„Ez egy nehéz helyszín, labdákat dobálnak a lelátóról, időhúzás… Ez normális a futballban. Remélem ez lesz az egyetlen vereségünk a szezonban és továbbra is győzhetünk.”

Meccs terhelés

„Ilyen sok mérkőzéssel a legutóbbi válogatott szünet óta normális, ha egy nap szenvedsz fizikailag, hiszen nyomot hagy. Ma egy olyan csapattal néztünk szembe, akik jobbak voltak, mint mi, nem ez volt a legjobb napunk. Pozitív eredményt kell elérnünk csütörtökön és reméljük, hogy ha a Barcelona nyer, akkor csak két pontos előnye lesz a világbajnokság előtt és ezt utána be tudjuk hozni.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend