Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-11-09 17:01 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Jól kell befejeznünk a szezon első részét” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 14. forduló 2022 NOV 10 (csütörtök) 21:30 Estadio Santiago Bernabéu 2-1

„Úgy tűnhet, hogy Vinicius provokál, de a helyzet az, hogy ő kapja a legtöbb pofont, a legtöbb lökést, és ellene szabálytalankodnak a legtöbbet” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid valdebebasi edzőközpontjának sajtószobájában beszélt a Cádiz elleni spanyol bajnoki összecsapás előtt. A tréner meccs előtti nyilatkozata: „Ez az utolsó hazai mérkőzésünk egy fantasztikus és felejthetetlen évben, különösen ami a mi otthonunkat illeti. Varázslatos estéket éltünk át, és ez a mérkőzés jó módja lesz annak, hogy magas szinten fejezzük be az évet. Sok dolgunk van, jó teljesítményt kell nyújtani és vissza kell nyerni a pozitív érzéseket, és legfőképpen emlékezni kell erre az évre, amely felejthetetlen volt”.

Vini Jr.
„Úgy tűnhet, hogy Vinicius provokál, de a helyzet az, hogy ő kapja a legtöbb pofont, a legtöbb lökést, és ellene szabálytalankodnak a legtöbbet. Ez az igazság. A labdarúgásban és személyes szinten is, minden játékost tisztelni kell, egyikükkel sem szabad tiszteletlenül bánni – ez az, amit a labdarúgásnak minden játékosnál el kell érnie. Nem csak Viniciusszal, hanem minden játékossal. Van egy kifejezés, a „fair play”, más országokban sokkal gyakrabban használják. Ez a futball legnagyobb része, ami azt jelenti, hogy helyesen kell játszani”.

„Jobbá kell válnia abban, hogy ne reagáljon a provokációkra. A játékosok provokálása nem fair play. Azért mész a pályára, hogy focizz, nem azért, hogy provokáld a játékosokat. Szavakkal is lehet provokálni, nem csak a szabálytalanságokkal. Vini nagyon fiatal játékos, és fejlődni fog. Szereti a futballt, és a lehető legjobban akar játszani. Mit kell még megtanulnia? Nem szokványos, hogy provokálják az embert. Nem lehet megtanítani neki, hogy ne vegyen tudomást a provokációról, mert az elképzelés szerint a futballban ez nem létezik. El tudom magyarázni Vininek, hogyan ne keveredjen bele”.

Benzema
„Csalódott vagyok, hogy Karim nem tudta a minőségével támogatni a csapatot az elmúlt meccseken. Visszajött egy fájdalma, de ez csak egy apróság. Megpróbálta magát a rendelkezésére bocsátani, de nem volt képes rá”.

„Benzema az első, aki csalódott a helyzet miatt. Egy világbajnokságon fog játszani úgy, hogy nem kapta meg azokat a perceket, hogy jó formában érkezzen oda. Volt egy kisebb problémája, de semmi komoly. Önállóan edzett, de nem érezte magát játékra késznek. Úgy fog játszani egy világbajnokságon Aranylabda győztesként, hogy előtte nem kapott perceket”.

Benzema tartott attól, hogy ki kell hagynia esetleg a világbajnokságot?
„Nem esett pánikba. A Celtic ellen visszatért a sérüléséből, és a legutóbbi fájdalmak nem komolyak. A világbajnokság nem forgott veszélyben számára, mert ezek apróságok”.

Hivatalos a Cádiz elleni keret

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

A szezon eddigi értékelése
„Az elmúlt időszak, az nem volt jó, különösen az utolsó két mérkőzés. A Lipcse elleni vereség nem igazán befolyásolt minket, mert a csoport élén végeztünk. Elértük a céljainkat, az Európai Szuperkupát és az első helyet a Bajnokok Ligája csoportkörében. A bajnokságban jobban is teljesíthettünk volna. Néhány hiányzó játékos hatással volt ránk, például Karim. Rodrygo, Vini Jr. és Valverde nagyon jól játszott, de Karim és Thibaut hiánya hatással volt ránk. Courtois hat meccs kihagyása hatással volt ránk. Nem kifogásokat akarok keresni. A szezon első része úgy alakult, ahogy szerettük volna. Sajnos az utolsó néhány meccs nem sikerült jól, de ezt szeretnénk magunk mögött hagyni a holnapi mérkőzésen”.

Az ellenfél intenzitása
„A játékunk intenzitásának szintje sok mérkőzésen csökkent. Ezt az intenzitáscsökkenést akkor láthatjuk, amikor olyan csapatokkal találkozunk, amelyek nem játszanak nemzetközi kupákban, mint például a Rayo. Ők magasabb intenzitással tudnak játszani, mint más csapatok. Ez teljesen normális. Láthatod a különbséget, amikor olyan csapatok ellen lépsz pályára, amelyek nemzetközi versenyeken játszanak”.

A játékosok dinamikája
„Fontos a rotáció, de figyelembe kell venni, hogy a játékosok hogyan játszanak. Furcsa lenne kivenni Rodrygót vagy Valverdét, amikor gólt szereznek. Elég sokat rotáltunk a szezon első részében, de figyelembe kell venni, hogyan játszanak a játékosok”.

Asensio
„Marco az utóbbi meccseken a legjobb formáját hozta. Sokat tett hozzá a gólpasszok és a munkabírása tekintetében. Erős karaktert mutatott a nehéz időkben, és amit most a pályán csinál, az ennek a megérdemelt jutalma. Nem gondoltam arra, hogy bármelyik játékost is megmentsem. Minden játékosomban hiszek. Hiszek a profizmusukban, a megbízhatóságukban, és amíg itt vannak, mindent beleadnak”.

Tchouameni
„A sérülése megakadályozta őt abban, hogy játéklehetőséghez jusson, de visszatért. Dolgoznia kell a helyezkedésén, és hozzá kell szoknia, hogy más játékosok mellett játsszon. Mint minden fiatal játékos, ő is fejlődhet. Más játékos Tchouameni Kroos mellett, és más nélküle. Kroos jelenléte segít neki”.

Edzés
„Itt van a világbajnokság, és az embereknek meglesz a véleményük. Nem láttam egyetlen játékost sem, aki visszafogta volna magát az edzéseken. Az edzés nagyon versenyszerű, és több a szerelés, mint egy mérkőzésen. Nem fogják vissza magukat, én nem láttam semmi ilyesmit. Jelenleg mindenki összpontosít. Nem volt jó időszakunk, de egy hónappal ezelőtt még jól álltunk, és senki sem beszélt erről. Pedig egy hónappal ezelőtt is itt lebegett már a világbajnokság”.

Világbajnokság
„A téli világbajnoksággal megváltozik a versenysorozatok felépítése. Már rengeteg Bajnokok Ligája-mérkőzést játszottunk. Katarban nyáron világbajnokságot játszani lehetetlen. Meglátjuk, mi történik, és biztos, hogy szórakoztató világbajnokság lesz. Nincs egyetlen favorit sem. A játékosok nem kimerülten mennek oda, mint amikor a szezon végén van, hanem a lehető legjobb formában”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend