Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Florentino Pérez: „Meg fogjuk változtatni a futballt”
2022-11-10 09:48 ___Samy___ marca.com
Florentino Pérez: „Meg fogjuk változtatni a futballt” Nyilatkozatok

Florentino Pérez ismét elmondta, hogy minden erejével azon van, hogy megváltoztassa a futballt annak érdekében, hogy a fiatalabb célközönséget bevonzzák. A Real Madrid elnöke egyértelművé tette, hogy azon fog dolgozni, hogy a futball ismét a legvonzóbb sport legyen a fiatalok számára.

Pérez nemrég az olasz újság, a Tuttosport jóvoltából megkapta a 2022-es évre járó Év Elnöke elnevezésű díjat. Ha már pedig ott volt, egy interjút is készített vele az olasz lap.

„Az elmúlt 20 évben egy új generáció érkezett meg és a világ megváltozott. Minden megváltozott az életünkben, így tehát ehhez a futballnak alkalmazkodnia kell”, mondta Pérez.

„A futball az egyetlen igazi univerzális és globális sport. Nem engedhetjük meg, hogy más, szervezettebb, modernizálásra orientált sportágak ezt kihasználva elvegyék ezt a kiváltságos helyzetet a futballtól.”

„Az elődeimhez és az előttem állókhoz hasonlóan azon dolgozom, hogy alkalmazkodjak az időkhöz, amelyben élek. Nem engedhetjük meg a fiataloknak, hogy egyre kevésbé szeressék a futball csak azért, mert az általunk nyújtott mérkőzések kevésbé vonzóak és megnyerőek.”

„Nem engedhetjük ezt, mindannyiunknak együtt kell gondolkodnunk és meg kell adnunk a fiataloknak azt, akik amúgy a futball jövőjét is képviselik, amit elvárnak tőlünk. Ezen dolgozunk most és minden erőmmel harcolok majd azért, hogy a futball ne veszítse el a kiváltságos helyzetét és továbbra is a sport királya legyen minden kontinensen.”

Real Madrid

Pérezt arról is kérdezték, hogy inkább egy világsztárt vásárol szívesebben, vagy egy fiatal tehetséget, aki egy napon sztár lehet. A spanyol csapat elnöke mindkét típusú játékost szívesen látja a csaptában.

„Ugyanaz az elégedettség, mert előbbiek nagy bajnokok, utóbbiak pedig azzá válhatnak. Vegyük például Eduardo Camavingát. 18 évesen érkezett ide, virágzik és előtte áll az egész élet. A másik oldalról viszont Zinedine Zidane már bajnok volt és azzal a nagyszerű góllal megnyerte nekünk a Bajnokok Ligáját Glasgowban.”

„A Real Madridnak mindig mindkét kategória kombinációjából kell állnia: bajnokokból és fiatal tehetségekből. Most nagyon fiatalokat nevelünk, mert egyre nehezebb bajnokokat venni, mivel a csapatok nem akarják őket eladni.”

„Így most itt van nekünk Vinícius, Rodrygo, Valverde, Militao, Camavinga, Tchouaméni a keretben. Nehéz ennyi fiatalt kezdőként játszatni, de jó látni őket Modric, Kroos és a többi a bajnokkal együtt. A pályán uralkodó hangulattal együtt ez szinte verhetetlenné tesz minket.”

Ezt követően Pérez Carlo Ancelottit dicsérte, aki az elmúlt idényben bajnoki és Bajnokok Ligája győzelemre vezette a Real Madridot.

„Kétségtelenül ő a legjobb edző a Real Madrid számára, mert már sok éve ismer minket. Ismeri az értékeinket és tudja hogyan kell ezt átadni a játékosok felé. Ez teszi őt a tökéletes edzővé. Nehéz jobb edzőt találni Ancelottitól.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend