Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-11-11 09:50 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: „Jól zártuk a szezon első felét” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Carlo Ancelotti megtartotta az utolsó mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját a Santiago Bernabéu sajtószobájában. A klubfutball most egy időre szünetel, hamarosan ugyanis kezdődik a világbajnokság.

„Jókor jön számunkra a szünet. Jól zártuk a szezon első felét. Kicsit gyengén értük el ezt az utolsó szakaszt, de sikerült győzelemmel befejezni. Most pihenhetünk, tudva azt, hogy 35 pontunk van a ligában, ami több, mint a tavalyi. Nem volt szükségünk az Aranylabdásunkra, aki 50 gólt szerzett az elmúlt idényben. Elégedettek vagyunk. Kicsit fáradtan vágtunk neki az utolsó mérkőzésnek. Asensio fáradt volt és nem akartam kockáztatni semmit sem vele.”

„Természetes, hogy vannak nehézségeink. Mikor azt hiszed, hogy 3-0 lesz és hibázol, a másik csapat talán gólt szerez. Így tehát egy kicsit szenvedtünk az utolsó percekben, de ez normális egy olyan csapat elleni, akik jól játszottak 90 percig. Ami a Rodrygóval történt incidenst illeti, biztosan meg volt az oka annak, hogy a VAR nem avatkozott közbe. Azt hittem egyértelmű az ütés.”

Változtatások

„A csapat jól tette a dolgát és nem gondoltam úgy, hogy változtatásra lenne szükségünk. Megtettük az első változtatást miután betaláltak. A csapat nagyon jól dolgozott és jól érezték magukat a játékosok. Helyzeteket alakítottunk ki és frissek voltunk. Akkor változtatsz, mikor szerinted egy játékos fáradt vagy alakítani kell a stratégián. Nem szükséges becserélned senkit különösebb ok nélkül.”

Provokáció

„Vinícius nagyon jól kezeli azt, ami történik és ő irányítja az ellenfeleit. Sokszor megrúgták őt az elmúlt mérkőzéseken és kontrollálta magát. A minap láttam egy statisztikát, amely jelentős a spanyol futball szempontjából. Azt írja, hogy a Top 5 ligából itt van a legtöbb piros lap. 55, a Premier League 10 lapjához képest. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ma piros lapot kellett volna kiosztani, bár szerintem járt volna. Azonban sokszor olyankor adnak, amikor nem kellene. Ez hatással van a spanyol futballra, ami egyáltalán nem egy durva bajnokság.”

„Több, mint 50 piros lap, ez rengeteg. Ez befolyásolja a mérkőzéseket. Kilenc a tizenegy ellen az nem egy meccs. Néhány szabálytalanság eszembe juttatja a Real Sociedad szabálytalanságait a Valencia ellen, Borja Iglesias belépőjét a derbin vagy Rakitic tegnapi faultját. Bánjanak óvatosan a piros lapokkal, mert az nem játék, ha sokszor emberhátrányban vannak, ez nem versenyszerű. Ez nem kritika, ezek tények. Ezt szeretném kiemelni, mert rajongok a spanyol futballért, ami gyönyörű; minden csapat versenyben van. Ennek az egyensúlynak a lapokkal való megtörését ellenőrizni kell.”

Tervek

„Jó híreink vannak a ma estéről, mert megszereztük a három pontot és közelebb kerültünk a listavezetőhöz. Jól fogok ma aludni, hiszen ez az utol sajtótájékoztató. December elsején kezdünk el ismét edzeni, és játszani fogunk néhány barátságos meccset. Azok a játékosok, akik a vb-ről térnek vissza, 10 nap pihenőt kapnak. Akik a döntőben is játszanak, azok szintén 10 napot kapnak és pályára léphetnek a Valladolid ellen.”

A VAR beavatkozása a Rodrygo elleni szabálytalanságba

„Láttam egy videót, amiből nem derül ki egyértelműen mi történt. Biztos volt okuk arra, hogy nem nézték vissza.”

Kroos

„A pozíciója mindig ugyanaz. Védekezésben óvatos, mert Tchouaméni egy másfajta játékos. Szeret játszani a labdával és sokat mozog. Apránként jól összedolgoznak.”

Mit fog csinálni a világbajnokság alatt?

„Otthon fogom nézni. Szeretem a futballt és ez egy szórakoztató és versengő világbajnokság lesz. Nincs igazi favorit és mindegyik fél kiveszi a részét. Nézni fogom a játékosaimat és a válogatottjukat, a spanyolokat, a brazilokat, a németeket, a horvátokat, az uruguayiakat. Sok csapat van. Remélem jó világbajnokságot láthatunk és a legjobb csapat nyeri meg. Sajnos Olaszország nem lesz ott.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend