Madridom.hu
Fórumajánló
Benzema: “Nem akartam az Aranylabda megnyerése nélkül visszavonulni”
2022-11-16 10:51 d.gergo as.com
Benzema: “Nem akartam az Aranylabda megnyerése nélkül visszavonulni” Nyilatkozatok

A közelgő világbajnokság előtt Karim Benzema a franciaországi Telefootnak adott interjúban beszélt a szezonjáról, Franciaországról a világbajnokságon, és arról, hogy mit jelent számára az Aranylabda megnyerése.

“Ez elképesztő. Köszönöm a jelenlegi klubomnak, a Real Madridnak, hogy segítettek valóra váltani az álmaimat, és a Lyonnak, a gyerekkori klubomnak. Mindig is itt voltak mellettem, itt kezdtem el végigjárni a ranglétrát, szóval ez egy hihetetlen pillanat, igazán szívmelengető számomra. Ez a városom, ez az a klub, amely segített abban, hogy teljesüljön az ambícióm, hogy a Real Madridhoz szerződjek. Hihetetlen látni az itteni embereket és a szurkolókat, nagyon büszke vagyok az elvégzett munkámra, és tudom, hogy ők is büszkék rám”.

“Addig nem akartam visszavonulni a futballtól, amíg nem nyertem meg az Aranylabdát” – mondta Benzema, és hozzátette, hogy mindig öröm visszatérni szülővárosába, Lyonba, ahol pénteken megnézte, hogy korábbi csapata, a Lyon hogyan játszik a Nice ellen a francia bajnokságban.

“Sok fiatalt képviselek, függetlenül attól, hogy honnan jöttek. Így példaképpé váltam a fiatalok számára. Zizou-val beszélgettünk egy kicsit arról, hogy ez mivel jár, és hogy minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, gondoljunk mindenre körülöttünk, ne csak a labdára”.

Sérülések
Az idei szezonban sérülések miatt nem játszhatott a Real Madrid meccsein a világbajnokság előtt. Benzema erről a következőket mondta: “Jól vagyok, volt néhány kisebb problémám. Ez normális ennyi meccs után. Fitt leszek, hogy a válogatottal játszhassak. Nincs ezzel semmi probléma. Izomfájdalmaim voltak. Tudtam volna játszani, de nem szeretek úgy játszani, hogy nem vagyok száz százalékos állapotban. Fizikailag jól felkészültem, nincsenek problémák. November 22-én, Ausztrália ellen készen fogok állni, de majd meglátjuk, hogy a kezdőcsapatba beférek-e” – mondta Karim Benzema nevetve.

Világbajnokság Franciaországgal
A katari világbajnokságról a 34 éves játékos azt mondta: “Büszkeséggel tölt el, hogy Franciaországot képviselhetem a tornán”. A tapasztalt csatár azonban óvatos az ellenfelekkel szemben. “Minden francia játékos ugyanazt gondolja: papíron mi vagyunk a legjobbak a csoportban. Nem szabad elbújnunk, mert rengeteg tehetség van ebben a csapatban. Olyan favoritok vagyunk, mint Spanyolország vagy Argentína. Minden meccs egy döntő, ezért minden meccset meg kell nyerni”.

Benzema december 19-én, a döntő másnapján tölti be 35. életévét: “A világbajnokság megnyerése lenne életem egyik legjobb születésnapi ajándéka. Minden meccs egy kupadöntő lesz. Remek csapatunk van, és meccsről meccsre kell haladnunk. Volt néhány kisebb problémám, de semmi komoly. Még rengeteg idő van az első meccsig. Rendben leszek, fizikailag és mentálisan is készen állok.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend