Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-11-16 11:10 e.gergo managingmadrid.com
Hazard: „Ha a Real Madrid nyáron azt mondja, hogy távoznom kell, azt elfogadom” Nyilatkozatok

Eden Hazard nyíltan és őszintén nyilatkozott Mario Corteganának a MARCA-nak adott, teljes egészében spanyol nyelven készült interjúban. A játékos beszélt a boldogságáról, a Real Madrid elhagyásának lehetőségéről, Zidane és Carlo Ancelotti bizalmáról, Viniciusnak adott tanácsairól és még sok másról:

Első interjúja a spanyol médiának
„Nem szeretek interjúkat adni. De amikor nem játszol, akkor pláne nagyon nehéz beszélni. Inkább játszom, és aztán beszélek. Sajnálom, mert szeretem az olyan embereket, mint te, de jelenleg nem tudok sokat mondani…”

Edzés a Valdebebasban a jelenlegi szerepében – három éve el tudtam volna ezt képzelni?
„Szeretek Valdebebasba járni, mert sok jó játékos és nagyon jó emberek vannak ott. Nehéz, mert nem játszom sokat, de jó emberek vesznek körül, és ez az, amit szeretnék, velük edzeni és játszani. Ha tudok segíteni, annál jobb, de jelenleg nem tudok. Megpróbálok mindent beleadni, hogy változtassak a helyzeten”.

Világbajnokság: lehetőség megmutatni az igazi Hazardot
„Igen, természetesen. Be kell bizonyítanom mindenkinek, hogy tudok futballozni. Az emberek kételkednek abban, hogy mire vagyok képes, de én nem”.

Kétségek a szurkolók részéről
„Persze, ez normális. Olyan játékos vagyok, aki az elmúlt három évben nem játszott sok meccset. Meg tudom érteni. Bizonyítanom kell, amikor játszom, legyen az öt, tíz vagy 15 perc. Játszani akarok, és amikor játszom, akkor jól kell csinálnom”.

Pozitív hozzáállás a kialakult helyzet ellenére is
„Szerencsés vagyok, hogy a világ legjobb csapatában futballozhatok. És ennyi az egész. Nem csak azért, mert a Real Madridban játszom, hanem azért, mert futballozom, és ez az, amit az életben csinálni akarok”.

Vinicius a La Ligában is célkeresztben van, hasonlóan Hazardhoz a Premier League-ben
„Ez normális, ő a csapat legjobb játékosa. Azt kell gondolnia, hogy ez a világ legjobb labdarúgójának élete, csak a játékra gondoljon, ne beszéljen az emberekkel. A labdára és a gólokra kell koncentrálnia”.

A második és harmadik szezonjára járó osztályzat
„Pfff, nulla pont azért, ahogyan játszom, mert nem játszom, de tíz pont azért, ahogyan megélem ezt a pillanatot a csapattal. Nem játszom, de gyerekkoromban arról álmodtam, hogy a Real Madrid játékosa legyek, és az idei év után még egy szezon van a szerződésemben. Ezért a klubért, ebben a mezben akarok játszani.”

Esély, hogy januárban vagy júniusban távozik
„Januárban lehetetlen, mert családom van és szeretem a várost. De nyáron lehetséges, hogy elmegyek. Még egy év van hátra a szerződésemből, és ez a klub döntése. Ha a klub azt mondja nekem, hogy „Eden, köszönöm a négy évet, de menned kell„, azt el kell fogadnom. De szeretnék többet játszani, és szeretném megmutatni, hogy tudok játszani, hogy jó játékos vagyok”.

Ígéretek a Cibelesnél
„Mi hiányzik ahhoz, hogy ezek az ígéretek valósággá váljanak? Percek, persze. De, vannak olyan játékosok, akik jelenleg jobbak nálam.”

Mi romlott el? Túlsúly az előszezonban?
„De ez mindig is így volt. Nálam minden szezon ugyanolyan: szezon közben dolgoznom kell és futballoznom, de amikor három hét pihenőm van, akkor én pihenek, és nem is fogok változtatni ezen. Ez a történet négy évvel ezelőtt volt, bár ez volt a valóság, de akkor hihetetlen két hónapot teljesítettem a sérülés előtt. Aztán nem volt szerencsém a bezártság és sok minden miatt, mint például a sok sérülés a második évben… Tíz év alatt a Chelsea-nél 500 meccset játszottam sérülés vagy bármi nélkül, aztán két év alatt ez a sok sérülés… Ezt nem tudom megmagyarázni”.

Változó szokások
„Persze, persze. Sok mindent megváltoztattam, beleértve az étkezést is”.

Pszichológiai segítség
„Szerencsés vagyok, hogy van családom, aki segít az ilyen dolgokban. Vannak sokkal nehezebb dolgok is az életben. Focizom, jelenleg nem vagyok szerencsés, de semmi baj, ilyen az élet”.

Több bizalmat kapott Zidane-tól, mint Ancelottitól?
„Nem tartom a kapcsolatot Zidane-nal, de a vele töltött második szezon végén azt mondta nekem: ‘Bármi is történik, előre kell nézned és élvezned kell ezt a klubot‘. Szinte ugyanazok az emberek – két különböző edző, de emberként egyenlőek. Mindkettőjüket nagyon tisztelem”.

Mit üzensz a szurkolóknak?
„Sajnálom, barátaim. Próbálkozom, de… Sajnálom. Van még egy évem, és bizonyítanom kell, de ez nem könnyű: nem játszom, többet akarok játszani… Nagyon sajnálom, sajnálom, ami történt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend