Madridom.hu
Fórumajánló
Vinícius Jr: “Rodrygo és én sokat szenvedtünk és a legrosszabbtól tartottunk”
2022-11-26 08:35 ___Samy___ as.com
Vinícius Jr: “Rodrygo és én sokat szenvedtünk és a legrosszabbtól tartottunk” Nyilatkozatok

Vinícius Jr. még a világbajnokság kezdete előtt beszélt nyíltan az ellenfelek által okozott problémákról.

“Hála Istennek, egy újabb nap sérülés nélkül”, posztolt a közösségi médiában a Real Madrid brazil szélsője a Real Madrid világbajnokság előtti utolsó mérkőzését követően. Vínícius ellen szabálytalankodnak az ellenfelek a legtöbbet a top 5 bajnokságot tekintve, és a faultok száma egyre csak nő. Hat, hét és öt szabálytalan szerelési kísérlet az Elche, a Rayo és a Cádiz játékosaitól. Ez egy egyre növekvő tendencia, ami egyre inkább aggasztja a klub vezetőségét. Ahogy magát Vinit is, amiről a Reuterssel készített interjúban is mesélt. “Ami a pályán történik az ott is marad, de ez már túl messzire ment”, mondta.

“Lehetsz erős, de nagyon durvák voltak a párharcok során. Rodrygo és én sokat szenvedtünk ezeken az utolsó meccseken és a legrosszabbtól tartottunk, hogy megsérülünk és kihagyjuk a világbajnokságot.” Szerencsére ez nem történt meg és mindketten helyet kaptak Tité keretében, és már pályára is léphettek mindketten, a torna során először. Azonban a szélső nagyon is tudatában van annak, hogy egyre nehezebb lesz a játék a számára: “Mikor fontos játékossá kezdesz válni, az ellenfelek még keményebben játszanak ellened. Meg kell tanulnod elfogadni ezt.”

Ez viszont nem könnyű. Időközönként megfigyelhető a 22 éves játékosnál az elkeseredettség a mérkőzések utolsó szakaszában, Carlo Ancelotti pedig kulcsszerepet játszik az irányításában. “Sokat tanultam Neymartól, mikor még a Barcelonában futballozott, ő is sokat szenvedett. Cristiano Ronaldo szintén, mikor a Real Madridnál volt.” Két sztár, akik ugyanúgy az ellenfél célpontjai, mint ő maga.

“Ha az ellenfelek üldöznek, az azért van, mert félnek tőled”

Karim Benzema Vinícius mentorként tevékenykedik, aki most átvette a klub támadósorának irányítását, miközben francia csapattársa továbbra is a sérüléséből lábadozik. “Karim volt az, aki azt mondta nekem, hogy legyek nyugodtabb és legyen nyugodt az elmém, mert ha az ellenfelek üldöznek, az azért van, mert félnek tőled. Épp ezért, mikor megkapom a labdát és megyek előre, azt vágyakozással teszem. Igen, árthatnak nekem, de készen állok a kihívásra.”

Az interjú során kiemelte honfitársát, Neymart is, aki hasonló utat járt be, mint amilyenen most Vinícius van. “Neymar sok mindenen ment keresztül fiatalként, nagyon fiatalon nagy nyomás alatt kellett játszania. Tehát ő az, aki ma mindent megkönnyít az új generációnak.” Az egyik példaképével pedig most együtt játszhat a világbajnokságon: “Ez egy álom, mert őt bálványozva nőttünk fel. Amit vezérként tesz, az nagyon fontos. Tudja, hogy ha segít nekünk, mi is sokat segíthetünk neki, hogy nagyszerű világbajnokság legyen.”

Vinícius ugyanakkor azt is elmondta, hogy szeretne valamit tenni a társadalom helyzetének javításáért. “Szerintem többet kell tennem. Látom, hogy az olyan sportemberek, mint Lewis Hamilton és LeBron James jó dolgokat tesznek és én ugyanezt akarom csinálni, hogy sokféleképpen segítsek az embereknek. Az oktatás fontos, mert nem mindenki lehet játékos. Sokan próbálják, de nem mindenkinek sikerül. Ezért arra törekszem, hogy segítsek az embereknek Brazíliában, hogy személyként fejlődjenek.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend