Madridom.hu
Fórumajánló
A vezetőség új kilencesre vadászik a világbajnokságon
2022-11-28 13:51 ___Samy___ as.com
A vezetőség új kilencesre vadászik a világbajnokságon Átigazolási hírek

A spanyol csapat vezetősége határozottan Katarra szegezi figyelmét, hogy megtalálják a keret hiányzó darabját.

Katar jelenleg egy vadászterület. Szinte az egész világ figyelme a közel-keleti országra szegeződik majd november 20 és december 18 között. A játékosok számára nem létezik ettől nagyobb színpad a világon: megpróbálják maximalizálni annak azt esélyét, hogy rivaldafénybe kerüljenek.

A Real Madrid számára nem idegen, hogy ezt a tornát egyfajta játékosfelderítésként használja, tapasztalt “halászoknak” számítanak a világbajnokságokon. Ez ezúttal sincs másként, és nem csak azért, mert 13 madridista képviseli hazáját a tornán. Amellett, hogy támogatják őket, közben egy új kilencest is keresnek a csapatba. Ha valaki előbukkan és jól teljesít, akkor Pérezék feléjük fordítják tekintetüket.

Ez a keresés nem jelenti azt, hogy bizalmatlanok lennének Karim Benzemával, a friss Aranylabdással, a “világ legjobb csatárával”, ahogy Carlo Ancelotti említette már számtalan alkalommal. Azonban a klubnál mindenki elismeri azt, hogy a francia csatár nem halhatatlan. December 19-én, egy nappal a vb után, tölti be a 35-öt, és ebben az idényben elég sokszor voltak fizikai problémái. Karim a lehetséges játékpercek csupán 53%-át töltötte a pályán a Real Madridnál, 954 perc alatt pedig hat gólt szerzett. A legutóbbi négy mérkőzést egyaránt kihagyta izomproblémák miatt, ráadásul a világbajnokságról is haza kellett utaznia emiatt.

Egy megbízható rendszer

Ha arra kerül a sor, hogy a Real Madrid megvásárolja a világbajnokság sztárját, akkor már egy jól kitaposott ösvényről beszélünk. ‘Modus operandi’, ahogy azt Ramón Calderón , a klub korábbi elnöke nevezte, melynek köszönhetően – persze részben a Calciopolinak is – Fabio Cannavaro a 2006-is világbajnoki győzelme után a spanyol gigászhoz igazolt. A tornán nyújtott teljesítménye miatt pedig megkapta abban az évben az Aranylabdát is.

Azonban most Florentino Pérez ül az elnöki székben, ez a módszer pedig megerősödött az első és a második regnálása során is. 2002-ben Ronaldo törte össze a németeket a vb döntőben és mindenkinek bebizonyította, hogy a térdsérülései nem akadályozhatják meg abban, hogy a világ legjobbja legyen. A Real Madrid a tornát követően 45 millió euróért meg is szerezte a Fenomént.

Ár | Év | Az előző klub

A 2009-es diadalmas visszatérést követően, Florentino Pérez gyorsan letette névjegyét a következő évi világbajnokság után. Di María, Özil és Khedira kerültek a spanyol fővárosba, miután a németek és az argentinok jutottak el a döntőig Brazíliában. Ezek a játékosok berobbantak a köztudatba a világbajnokságon és Madridba igazoltak, megmutatva azt, hogy nem csak a köztudott sztárokon van a hangsúly.

2014 James Rodríguez éve volt, hat góllal ő lett a brazil torna gólkirálya, melyet követően 75 millió fejében Madridba igazolt a Monacótól. Azonban nem jött egyedül. A világ beleszeretett Costa Ricába és Keylor Navasba, hiszen ő volt a latin csapat egyik hőse azon a tornán, számtalan parádés védést bemutatva (a hollandok a negyeddöntőben állították meg őket, a büntetőpárbaj során). A torna egyik győztese, Toni Kroos szintén Madridba tette át székhelyét.

A kör 2018-ban két belga játékossal zárult, az egyikük halasztva érkezett. Keylor Navashoz hasonlóan, négy évvel később Thibaut Courtois védett lenyűgözően az egész torna során, az átigazolás létrejöttét pedig ő maga is segítette. Azonban az érkezésének sajnos Keylor Navas látta kárát, aki a PSG-hez távozott.

Eközben Eden Hazard érkezését bár 2019-ben tették hivatalossá (100 millió euróért cserébe), már a 2018-as vb során meggyőzte a spanyol klub vezetését. Így eddig összesen 362 millió eurót invesztált a Real Madrid a világbajnokság sztárjaiba.

Ennél a vb-nél a klub célja egyértelmű: meg kell erősíteni a támadósort. Bár más a helyzet, tekintve, hogy a torna most nem nyáron, a szezon végén van, hanem télen, Florentino Pérezék így is vadászatra indulnak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend