Madridom.hu
Fórumajánló
Az okok, amiért a Real Madrid és az FC Barcelona is kihagyja az éves közgyűlést
2022-12-04 20:35 ___Samy___ as.com
Az okok, amiért a Real Madrid és az FC Barcelona is kihagyja az éves közgyűlést Spanyol Bajnokság

A LaLiga klubjait november 25-én arról értesítették, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban tartják meg a rendkívüli éves közgyűlést. Ezen azonban nem mindegyik klub képviselete lesz majd jelen.

A Real Madrid és az FC Barcelona hivatalos közlemény formájában kritizálta a LaLiga vezetőségét, amiért a rendkívüli közgyűlést december 7-én, Dubajban tartják meg. A klubok november 25-én szereztek erről az ülésről tudomást, amin elvileg a liga jelenlegi alapszabályait vitatják meg.

Szerdán a Real Madrid és a Barcelona hivatalos közleményt tett, melyben közölték, hogy egyikük sem küld képviselőt az eseményre. A Real Madrid hivatalos közleménye így szól:

A LaLiga rendkívüli közgyűlésének megtartására vonatkozó felhívására válaszolva, mely december 7-én lesz Dubajban, a Real Madrid C. F. a következőket mondja:

  • A rendkívüli közgyűlés megtartására vonatkozó kiírást, múlthét pénteken, november 25-én jelentették meg, amelyet december 7-én “sürgősséggel” tartanak meg Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekben azzal a céllal, hogy foglalkozzanak a LaLiga alapszabályának és belső szabályzatának módosításával. Ugyanebben a közleményben az áll, hogy a találkozón való részvétel érdekében a LaLiga megfelelő transzfert és szállás biztosít a klub képviselőinek és kísérőinek.
  • Úgy gondoljuk, hogy ez a találkozó illegális, mivel a klubokat a LaLiga központjától több, mint 5000 km-re lévő találkozóra hívják.
  • Teljességgel indokolatlan ilyen rögtönzött és sürgős módon, a megfelelő megbeszélés és alapos elemzés hiányában foglalkozni a LaLiga belső szabályzatának lényeges módosításaival.
  • Teljesen helytelen és mélységesen következetlen, hogy a LaLiga vállalja több, mint 100 ember szállításának gazdasági költségeit, hogy egy ilyen jellegű eseményt tartsanak meg az Egyesült Arab Emirátusokban az év ezen szakaszában, miközben ezt a LaLiga főhadiszállásán is megtarthatnák anélkül, hogy túlzott költségekkel járna. A klubok nehéz időszakon mennek keresztül anyagilag, megterhelve őket az elmúlt években tapasztalt bevételcsökkenéssel, ami érhetetlenné teszi a túlzott és szükségtelen kiadások felmerülését, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben.
  • A Real Madrid C. F. nem küld képviseletet Dubajba a fent említett okok miatt, és ismételten sajnálja, hogy fel kell lépnie a LaLiga elnökének felelőtlen lépései ellen, amelyek indokolatlan gazdasági költségekkel járnak és amelyek súlyosan aláássák a spanyol futball imázsát és hírnevét.

A Barca sem lesz ott

Az FC Barcelona szerdán szintén hivatalos közleményt adott ki, melyben ők is jelezték, hogy nem lesznek ott az eseményen. Ők azzal érveltek, hogy a közgyűlésen úgy döntenek nagyon fontos dolgokban, mint például a LaLiga alapszabálya és annak általános szabályzata, hogy erről nem volt korábban előzetes tanácskozás, illetve, hogy nem volt alapos, részvételen alapuló elemzés, ami elősegítené a lehető legnagyobb közmegegyezést, amelyet egy ilyen méretű reform megérdemelne.

A katalán klub ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a klub álláspontja még mindig az, hogy közös megegyezésen alapuló megállapodásokat kössenek, amelyeket minden szempontból következetesség és tisztelet övez.

Ezért Joan Laporta és a Barcelona alkalmatlannak nyilvánítja a dubai utaztatást, bátorítva, hogy ezt a találkozót a szokásos központban tartsák, és megerősítette álláspontját minden olyan intézkedés ellen, amelyeket sértőnek ítélnek meg a Barcelona jogaival és érdekeivel kapcsolatban.

A Liga verziója

A LaLiga szerint a dubaji közgyűlés megrendezésének célja a világbajnokság előnyeinek kihasználása, hiszen így, hogy a közel-keleti ország jelenti a futball epicentrumát, javíthatja a LaLiga megítélését. Szerintük a liga klubjainak arra kellene használniuk a szünetet, hogy elmerüljenek az országban. Ezzel segíthetnék nemzetközibbé varázsolni a spanyol bajnokságot és közelebb kerülnének a szurkolókhoz, miközben a közgyűlés tagjai többet tudhatnának meg a régió sajátosságairól.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend