Madridom.hu
Fórumajánló
Courtois: “Fontos győzelmet arattunk és nem kaptunk gólt”
2022-12-31 10:16 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Fontos győzelmet arattunk és nem kaptunk gólt” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 15. forduló 2022 DEC 30 (péntek) 21:30 Estadio José Zorrilla 0-2

“Vannak helyzetek, amikor az utolsó percekben terek nyílnak, és ezeket ki kell használni” – mondta Valverde a Valladolid elleni meccs lefújása után. A győzelmet követően Thibaout Courtois és Fede Valverde nyilatkozott.

A Real Madrid mindhárom pontot begyűjtötte az év utolsó mérkőzésén, idegenben a Valladolid ellen. A mérkőzés egyik kulcsjátékosa, Courtois elmondta gondolatait a győzelemről: “Ez egy nagy győzelem, és a kapott gól nélküliség megtartása is pozitívum. Minden meccsen szeretnék kapott gól nélkül zárni, de egy 3-1-es győzelem jobb, mint egy 0-0-s döntetlen. Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlen lesz, mindkét oldalon volt néhány jó védés. Mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott. A végén a kezezés és Benzema büntetője eldöntötte a meccset.”

“Benzema nagyon jól játszik. Talán hiányzott belőle egy kis élesség, mert az elmúlt három hónapban nem játszott sokat. A tavalyi Karim talán még néhány gólt összeszedett volna. Két gólt lőni nagyon jót tesz az önbizalmának. Jól játszott, betalált a büntetőnél és a nagy helyzeténél is. Most itt az ideje, hogy a kupára koncentráljunk, és utána egy nehéz meccs jön a Villarreal ellen, ami mindig trükkös összecsapás.”

Ancelotti: “Egy felejthetetlen év stílusosan ért most véget”

Ancelotti meccs utáni nyilatkozata

A kezezések
“Mondanak mindenfélét a kezezésről. Egy másik bajnoki meccsen Asensiót mellkason találta a labda, és büntetőt ítéltek, kicsit furcsa, még a világbajnokságon sem értjük, mikor számít valami kezezésnek, és mikor nem. A másik kezezés egyértelmű volt. Ezek gyenge büntetők, de büntetők.”

Valverde: “Rengeteg lehetőségünk volt”
“Időnként nehéz volt számunkra. Hiányzott a mobilitás elöl, és nehéz volt támadási teret találni. Sok lehetőségünk volt, de egy kicsit jobban kellett volna támogatnunk Benzemát és Asensiót a tizenhatoson belül. Courtois nagyszerű meccset játszott, ő volt a győzelem kulcsa. Vannak olyan helyzetek, amikor az utolsó percekben megnyílnak a terek, és ezeket ki kell használni. Azt hiszem, ezt jól is csináltuk.”
 
“Néha szélsőként játszom, és sokkal közelebb találom magam a büntetőterülethez, ahol nagyobb a valószínűsége, hogy a labda hozzám pattan, hogy aztán lőni tudjak. Amikor középen játszom, akkor inkább védekezésben igyekszem segíteni, ami megnehezíti, hogy bekapcsolódjak a támadásokba. Tovább kell fejlődnöm, és meg kell tanulnom jobban olvasni a játékot. Meg kell próbálnom védekezésben segíteni, egy középpályás feladata mindig sokoldalú munka.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend