Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-01-06 17:22 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A legjobb formánkat kell nyújtanunk, hogy legyőzzük a Villarrealt” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 16. forduló 2023 JAN 07 (szombat) 16:15 Estadio de la Cerámica 2-1

„A kihívás az, hogy megpróbáljuk megismételni azt, amit 2022-ben csináltunk, és mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön, vagy hogy akár még jobbak legyünk” – tette hozzá a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid valdebebasi edzőközpontjának sajtószobájából nyilatkozott az újságíróknak a Villarreal elleni találkozót megelőző napon, amelyet szombaton délután 16:15-ös kezdéssel játszanak a csapatok. A tréner először Gianluca Vialli megemlékezésével kezdte: „Szomorú nap ez számomra, egy barátot, egy csapattársat és egy nagyszerű játékost veszítettem el. Nyugodjon békében.”
 
Ezután válaszolt az újságírók kérdéseire, és kitért a közelgő ellenfélre: „Nehéz mérkőzés vár ránk holnap, de bízunk benne, hogy jó teljesítményt nyújtunk. A Villarrealnak nagyon világos identitása van a játékmódjukban. Nagyszerű futballt játszanak, mi pedig szeretnénk csúcsot nyújtani. A legjobb formánkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy legyőzzük a Villarrealt, a csapat pedig koncentráltnak és motiváltnak tűnik.”

Setien érkezése
„Kicsit megváltoztak, mióta Emery elment. Ő a támadófoci híve, és nagyon jól helyezkednek a pályán. Nyílt meccs lesz. A legjobb formánkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk náluk.”

Két versenysorozat 15 nap alatt
„Holnap egy friss csapatot fogunk kiállítani. A legtöbben olyanok lesznek a pályán, akik nem játszottak a Cacereño ellen. Mindig eldöntöm, hogy ki van a legjobb formában az adott mérkőzésekre. A Spanyol Szuperkupa fontos trófea számunkra, és megpróbálom a legjobb összeállításban pályára küldeni a csapatot ott is.”

Erőnlét a világbajnokságot követően 
„Azoknak a srácoknak, akik december 18-án játszottak a döntőben, nem kell sokat dolgozniuk, hogy újra optimális kondícióba kerüljenek, ők már ott vannak. Azoknak a játékosoknak, akik 20 napig nem csináltak semmit, több munkára volt szükségük. A játékosok manapság sokkal profibbak. Pihennek, megállnak, de az edzéseket sosem hagyják abba, csak nem mindig teljes gőzzel dolgoznak. Mindig csinálnak valamit, és jó formában térnek vissza. Régebben ha egy hónap szabadságot kaptál, az edzés volt az utolsó dolog, amit csináltál.”

Dicséret Rodrygónak
„Minden meccsen döntő fontosságú. Nincs első számú választás. Nem rotáltam túl sokat Vinit és Benzemát. Amikor Karimot nem játszattam, akkor Rodryo középcsatárként játszott. Játszhat fent is, és mindig különbséget tesz. Bármilyen támadó poszton szerepelhet, mert érti a dolgát elől.”

Mit kívánt karácsonykor?
„Megszoktam, hogy december 13-án, azaz Santa Lucía napján van ennek tradíciója. Általában nem szoktam kérni semmit, most az lenne a célom, hogy elérjük azt, amit 2022-ben elértünk, és megpróbálunk mindent megtenni, hogy ez sikerüljön, vagy hogy akár még jobbak legyünk.”

Guardiola megjegyzései
„Olyan embernek tartom magam, akinek csodálatos munkája van, és néha jól csinálom a dolgokat, néha nem. Az a szerencse is megillet, hogy a világ legjobb klubjánál dolgozhatok. Guardiola fantasztikus edző, folyamatosan valami újat és érdekeset hoz a futballba, a mai napig.”

Bellingham
„A világbajnokságon megmutatta, hogy milyen nagyszerű középpályás, csakúgy mint mások, például Enzo Fernández, Pedri, Gabi… Sok fiatal középpályás van, aki feltörekvőben van, és ő is közéjük tartozik. Elégedett vagyok a saját fiatal középpályásaimmal, mint Tchouameni, Camavinga vagy Valverde…”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend