Madridom.hu
Fórumajánló
Courtois: “Ez egy nehéz vereség, de még csak a szezon felénél járunk”
2023-01-07 20:20 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Ez egy nehéz vereség, de még csak a szezon felénél járunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 16. forduló 2023 JAN 07 (szombat) 16:15 Estadio de la Cerámica 2-1

“Tanulnunk kell a hibáinkból és jobbnak kell lennünk” – tette hozzá Lucas Vázquez.

A Real Madrid vereséget szenvedett a Villarreal otthonában a LaLiga tizenhatodik játéknapján, Courtois pedig így értékelte az Estadio de la Cerámicában nyújtott teljesítményt: “Nyugodtnak kell maradnunk. Ez egy nehéz vereség, de még csak a szezon felénél járunk. Nem kezdtünk túl jól, sokszor vesztettük el a labdát, és hagytuk, hogy bejöjjenek a meccsbe. A szünetig 0-0-ra álltunk, egy-egy kontrát és lehetőséget alakítottunk ki, de nem tudtuk őket befejezni.”

“A második félidőt még rosszabbul kezdtük. Nem tudom, hogy eléggé hozzáértem-e a labdához ahhoz, hogy a kapufára tereljem, Mendy pedig pont mögöttem volt, és a hálóba vitte a labdát. A büntetővel visszajöttünk a meccsbe, majd percekkel később ismét egy büntető jött, ezúttal ellenünk egy kezezésért, ami nem is volt. A kezezés annyira szubjektív dolog, nehéz megítélni.”

Alaba kezezése
“Nem beszéltem a játékvezetővel, de láttam a múlt heti, Valladolid elleni esetet, ami a szabad kezét találta el. Ma azt adják meg David ellen, akinek az egyik keze még a földön van, mert megcsúszott és megpróbált felállni. Elesik, még ha a támasztó keze is az, nem tudja kivenni a kezét az útból. Ilyen példát még nem láttunk. Meglátjuk, hogy nyáron visszajönnek-e, és újra beszélnek-e velünk ezekről a szabályokról. Példát vehetnek erről az esetről, és elmagyarázhatják nekünk.”

Ancelotti: “A saját térfelünkön jobban kellett volna teljesítenünk”

Ancelotti meccs utáni nyilatkozata

“A szezon nagyon hosszú, és sok meccs áll előttünk. Még ha ma nyertünk volna, és a Barcelona veszít, akkor is hárompontos lenne az előnyünk, ez pedig manapság semmi a futballban. Nem akartunk veszíteni, és győzelemmel akartuk kezdeni az évet a bajnokságban. Tudtuk, hogy nehéz ellenfél, egy olyan pályán, ahol az utóbbi időben nem nyertünk, és nagyon hamar visszatérünk a kupában is ide.”

Lucas Vázquez: “Apró részletek miatt nem tudtunk gólt lőni”
“Nagyon nyílt meccs volt mindkét csapat számára. Apró részletek miatt nem szereztünk pontot ezen a meccsen. Tovább kell dolgoznunk. Az első fél órában kicsit küszködtünk azzal, hogy kihozzuk a labdát a térfelünkről és hogy tisztán előre tudjunk menni. Néha előfordulnak ilyen dolgok. Most tanulnunk kell a hibáinkból és meg kell próbálnunk kijavítani ezeket.”

Alaba kezezése
“Az oldalvonalon melegítettem, és nem volt jó rálátásom az esetre, hogy véleményt tudjak mondani róla. Reméljük, hogy amit a játékvezető és a VAR döntött, az helyes volt.”

Fontos mérkőzés
“Fontos meccs volt, mert közvetlen összecsapás volt az élmezőny csapatai között. Ezért is volt fontos a győzelem, de különböző szituációk miatt ez nem jött végül össze.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend