Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Nehéz és küzdelmes mérkőzés volt”
2023-01-12 08:33 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Nehéz és küzdelmes mérkőzés volt” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2023 JAN 11 (szerda) 20:00 Rey Fahd stadion, Szaúd Arábia 1-1 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 1-1Büntetők eredménye: 4-3

“A döntőbe akartunk jutni, most pedig a Szuperkupa megnyeréséért fogunk küzdeni” – tette hozzá a tréner.

Carlo Ancelotti a szaúd-arábiai Rey Fahd stadion sajtótermében beszélt, miután a Real Madrid bebiztosította helyét a Spanyol Szuperkupa döntőjében: “Nehéz és küzdelmes mérkőzés volt. Ezen a szinten nincs olyan mérkőzés, ami ne lenne nehéz. A második félidő elején egyértelmű hibát követtünk el, és megnehezítettük a dolgunkat. Az első félidő rendben volt, és a meccs vége is.”

“Az ellenfél jól védekezett, és az ellentámadásoknál gondot okozott nekünk. Fokozatosan kell javulnunk, de jó munkát végeztünk, elégedettek vagyunk. A mérkőzés több pontján nem voltunk jók, de bent maradtunk.”

Erőnlét
“Nem voltak erőnléti problémáink, mert a meccs utolsó szakaszában jobban teljesítettünk. Megpróbáltunk gólt szerezni a hosszabbításban és elkerülni a büntetőket. Nem vagyunk a legjobb formánkban, mert vannak olyan játékosok, akik csak nemrég tértek vissza a világbajnokság után. Javulnunk kell a kondíció tekintetében. Camavinga és Lucas Vázquez sérülése befolyásolt minket, és olyan játékosokat hoztunk be, akik a határaikat feszegetik, mint Mendy és Carvajal. A lényeg, hogy bejutottunk a döntőbe.”

A Valencia gólja
“A csapat kompakt volt a mérkőzés során, és próbáltunk azok is maradni. A gólt megelőző támadó megmozdulás egyéni volt, a hiba pedig kollektív. A labdához közeli játékosok nem nyomtak, és a belső védekezés olvasása sem volt jó.”

Sérülések a Valencia ellen
“Camavinga megütötte a térdét, Lucas Vázquez kificamította a bokáját, Militão pedig szédült kicsit. Militão jól van, mert beszéltem vele. Camavingát ki kell értékelnünk, és úgy tűnik, hogy a legsúlyosabb sérülése Lucas Vázqueznek van.”

Nacho: “Mindig öröm, hogy játszhatok, és nem érdekel, hogy milyen poszton”

Asensio és Nacho meccs utáni nyilatkozata

Esély a trófea megnyerésére
“Be akartunk jutni a döntőbe. A döntőkben általában jól teljesítünk, de meglátjuk, hogy mi történik majd. Ez egy más helyzet, mint tavaly. Teljes erőbedobással fogunk küzdeni a Szuperkupa megnyeréséért.”

“Vasárnap versenyképes védekezéssel fogunk fellépni. Carvajal és Mendy megmutatta, hogy túl vannak a sérülésiken. Már csak Lucas Vázquezt és Militãót kell értékelnünk.”

Ellenfelek
“Az ellenfeleink jelenleg formában vannak, és nekünk meg kell szenvednünk. Minden mérkőzés bonyolult. Az ellenfeleink jól szervezettek, és ez mindig nehéz, de a lényeg, hogy nyerjünk.”

Büntetőpárbaj
“A három legtapasztaltabb és leghiggadtabb játékost választottam elsőnek. Karim, Modric, Kroos, Asensio volt a sorrend, és az utolsó Vinicius lett volna. Hála az égnek, hogy nem került sorra” – mondta az olasz szakember nevetve.

Fizikai állapot a világbajnokság után
“A csapat szintje nem a legjobb, mert ez a szezon szokatlan a világbajnokság miatt. Normális, hogy 20 nappal a világbajnokság után a játékosok nincsenek a legjobb szinten.”

Szurkolók
“Szeretném megköszönni nekik a hangulatot. Olyan érzés volt, mintha otthon játszanánk, és nagyon élveztük. Mindannyian együtt ünnepeltük a győzelmet, és most irány a döntő.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend