Madridom.hu
Fórumajánló
Courtois: <strong>“Próbálok segíteni a csapatnak, amikor csak tudok”</strong>
2023-01-12 09:21 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Próbálok segíteni a csapatnak, amikor csak tudok” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2023 JAN 11 (szerda) 20:00 Rey Fahd stadion, Szaúd Arábia 1-1 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 1-1Büntetők eredménye: 4-3

“Nem érdekel minket, hogy kivel játszunk a döntőben, mindkét fél meg fogja nehezíteni a dolgunkat, és biztos vagyok benne, hogy vonzó mérkőzés lesz” – mondta a kapus.

Courtois-t a Valencia elleni Spanyol Szuperkupa-elődöntő legjobb játékosának választották. A kapus a 120 perc alatt több kulcsfontosságú védéssel, majd a büntetőpárbajban, ahol Gayá büntetőjét hárította, döntő szerepe volt a Real Madrid győzelmében. A mérkőzés után a belga hálóőr így nyilatkozott: “Jók voltunk a büntetőkkel, de a kapu előtt nem voltunk olyan jók. A vége felé volt néhány lehetőségük, de sikerült hárítanom. Tovább kell fejlődnünk, és van néhány napunk, hogy az edzéseken tudjunk ezeken dolgozni.”

A lehetséges ellenfélről a döntőben
“Nem érdekel minket. Mindkét csapat nagyon jó, és jól játszanak. Bármelyikük is jut a döntőbe, meg fogják nehezíteni a dolgunkat, és nagyszerű finálé lesz. Meglátjuk, hogy ki nyer a kettő közül, és aztán meglátjuk, hogy az edzőnk milyen taktikával fog minket segíteni abban, hogy a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani.”

Courtois-tól való függés
“Ez nem aggaszt engem. Talán meg kell találnunk a módját annak, hogy több gólt lőjünk, és az én esetemben, hogy ne kapjunk olyan gólokat, mint a Villarreal ellen a minap. A második félidőt jobban kell kezdenünk, de ez az edző taktikájától is függ. Meg kell néznünk az edzői stábbal, hogy hol tudunk javulni, de nincs miért aggódni.”

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Büntetőpárbaj-stratégiák
“Bár igaz, hogy nem a büntetőpárbajokra edzünk, de nyilván, ha egy csapattársunk büntetőt akar lőni az edzésen, akkor nem gátoljuk ebben. Nézem a videókat a büntetőkről, például Cavaniról, aki az utóbbi néhány meccsén inkább jobbra helyezett, és ezért vetődtem arra. Gayà a Sevilla ellen a bal oldalon hibázott, előtte pedig középre lőtt, ezért mentem most arra. A csapattársaim is nagyon jól lőttek, ez pedig az ő érdemük.”

Visszatérés a sérülésből
“Voltak olyan meccsek, amelyeken nem éreztem magam olyan jól. De ezek nem kifogások, ha játszol, akkor játszol. Talán néhány döntő pillanatban nem voltam ott, de ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam. A világbajnokság után megoldottuk a problémát, és most száz százalékos állapotban vagyok. Próbálok segíteni a csapatnak, amennyire csak tudok, és remélem, hogy vasárnap is ott leszek a csapat segítségére.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend