Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Ezekért a pillanatokért küzdünk, hogy döntőket játszhassunk”
2023-01-14 12:26 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Ezekért a pillanatokért küzdünk, hogy döntőket játszhassunk” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Döntő 2023 JAN 15 (vasárnap) 20:00 Rey Fahd stadion, Szaúd Arábia 1-3

“A Barcelona legyőzésének kulcsa nem az intenzitás, hanem az összetett teljesítmény produkálása lehet” – tette hozzá a tréner.

Carlo Ancelotti a Rey Fahd Stadion médiaszobájában jelent meg csapata Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa-döntő összecsapására készülve. Az edző kifejtette: “Minden cím fontos ennél a klubnál, mert a serlegek önbizalmat adnak, segítenek a helyes úton haladni, és elősegítik a jó hangulatot. Sok minden múlik ezen a mérkőzésen, és mindent megteszünk, hogy megnyerjük”.

“Minden trófea fontos számunkra. Ezekért a pillanatokért küzdünk, hogy döntőket játszhassunk. A csapat motivált és jól érzi magát. Olyan játékosaim vannak, akik hozzászoktak az ilyen típusú nyomáshoz, így magabiztosnak érezzük magunkat”.

Győztes mentalitás
“Nem gondolkodunk azon, hogy minden trófeát megnyerjünk. Egyszerűen csak arra koncentrálunk, hogy minden tornán és minden mérkőzésen versenyezzünk. Most erre a mérkőzésre és erre a címre kell gondolnunk, amiért játszunk. Nem szabad elragadtatnunk magunkat a nehezebb célokkal. Lépésről lépésre kell haladnunk, és jó pozícióból kell nekivágnunk a szezon záró szakaszának”.

Trófeaéhség
“Olyan játékosokról beszélünk, akik nem csak tavaly nyertek dolgokat, hanem már 2013-ban elkezdték ezt tenni. Ennek a csapatnak hihetetlen mentalitása van, és még nem végeztek. Ez egy igényes klub, és nem engedi, hogy megelégedj azzal, amid van”.

A pálya állapota
“Elégedett voltam a pálya állapotával. Ez egy nehéz kérdés, a legjobb pálya a miénk otthon. Lehet, hogy itt egy kicsit nehéz, de ettől még lehet rajta jól futballozni”.

Kulcsfontosságú elemek
“Nem vagyok benne biztos, hogy az intenzitás a legjobb módja annak, hogy legyőzzük a Barcelonát. Támadásban és védekezésben is teljes értékű játékot kell nyújtanunk, mind a presszinggel, mind a kontrákkal. A Barcelona legyőzésének kulcsa nem az intenzitás, hanem az összetett teljesítmény produkálása lehet”.

Benzema
“Benzema visszatért. Ez bizakodással tölt el minket a szezon második felére. Motiváltnak tűnik, és jól edz. Ő egy kulcsjátékos számunkra. A csapat jól teljesített, hogy a szezon elején betöltse az űrt, amit hagyott, de a folytatásban rendkívül fontos lesz”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend