Madridom.hu
Fórumajánló
Benzema: “A Real Madrid mindig megköveteli, hogy megnyerd a döntőket”
2023-01-14 19:26 d.gergo realmadrid.com
Benzema: “A Real Madrid mindig megköveteli, hogy megnyerd a döntőket” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Döntő 2023 JAN 15 (vasárnap) 20:00 Rey Fahd stadion, Szaúd Arábia 1-3

“Tudjuk, hogy nehéz lesz, de készen kell állnunk arra, hogy túljussunk rajta” – magyarázta a kapitány.

Karim Benzema az Al Nassr FC edzőközpontjában beszélt a sajtónak a Real Madrid – Barcelona spanyol Szuperkupa-döntőt megelőző utolsó edzés előtt: “Egy újabb döntőben játszani nagyon sokat jelent – egy újabb trófea, egy újabb büszkeségforrás, mert a Real Madrid mindig megköveteli, hogy döntőket és trófeákat nyerjünk. Mindent megteszünk azért, hogy hazavigyük a trófeát Madridba. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de készen kell állnunk erre a mérkőzésre.”

“Visszatértem a sérülésemből. Komoly erőfeszítéseket tettem, hogy visszatérjek és visszanyerjem a korábbi szintet, megszokjam a labdát, gólokat szerezzek, gólpasszokat adjak. Visszatértem és remekül érzem magam. Remélem, hogy tudok majd segíteni a csapattársaimnak.”

Készen a döntőre
“Ami történt, megtörtént. A legfontosabb a holnapi mérkőzés. Készen állok, és jól érzem magam testben és lélekben is. A holnapi mérkőzésre koncentrálok. A többi már a múlté, ez bonyolult.”

Forma
“A tavalyi év hatalmas év volt számomra, utána időre volt szükségem, hogy több sérülést követően újra formába lendüljek. Most újra a régi kerékvágásban és jó formában vagyok. Nem tudom, hogy nézitek-e a meccseket, de remekül érzem magam.”

Szerződéshosszabbítás
“Madridban vagyok. Élvezek minden edzést és minden mérkőzést. Arról van szó, hogy évről évre haladok. Nem tudom megmondani, meddig leszek Madridban, de minden egyes napot élvezek, amit itt töltök. A szerződéshosszabbítás megvitatása egy másik kérdés. Jól érzem magam, mint bárki más, aki a Real Madridban játszik. Újabb döntőben vagyunk, és remélem, hogy meg tudjuk szerezni a trófeát”.

Szaúd-Arábia
“Szaúd-Arábia egy nagyon szép ország. A szurkolók boldogok itt, és remélhetőleg meg tudjuk nyerni ezt a trófeát, ami nagyon fontos számunkra. Cristiano jól érzi magát itt. Tegnap is velünk volt, és remélem, sok gólt szerez, és különbséget tud majd teremteni itt.”

Az ellenfél
“Ez egy nagyon fontos mérkőzés, hiszen ez egy döntő. A Barcelona egy nagyszerű csapat, de nekünk magunkra kell koncentrálnunk és arra, amit mi csinálunk. Most lesz még egy utolsó edzésünk, és felkészülünk a holnapi napra.”

Kritika a sérülése miatt
“Én nem így nézem a dolgokat. Tudom, mit csinálok, és mit jelent nekem a Real Madrid. Soha nem fogom elhagyni a klubomat semmiért. Bár sérült voltam, minden meccsen a győzelemért akartam játszani.”

A gondolkodásmód
“Ma még edzünk egyet, és jól vagyunk. Lucas Vázquez sérülés miatt kiesett, de a többiek készen állnak. Remélhetőleg jó meccset játszunk és hazavihetjük a trófeát.”

Találkozás Cristianóval
“Nincs szükségünk fotókra ahhoz, hogy elmondhassuk, hogy barátok vagyunk. A fotók a közösségi médiában egy másik világ, és meg tudnék lenni nélkülük. Nem volt időm üdvözölni őt, mert elkezdett edzeni. Remélem, holnap találkozhatok vele.”

Francia válogatott
“Ez lényegtelen. A holnapi mérkőzés a fontos. Nem fogok Franciaországról és a világbajnokságról beszélni, csak a holnapi meccsről akarok szót ejteni.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend