Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „A hibáink határozták meg a mérkőzés végkimenetelét”
2023-01-16 08:30 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: „A hibáink határozták meg a mérkőzés végkimenetelét” Nyilatkozatok

Carlo Ancelotti a Rey Fahd stadionban tartotta meg a szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját. Az olasz szakember csalódottan beszélt a vereséget követően.

„A hibáink határozták meg a mérkőzés végkimenetelét. Nem vigyáztunk kellően a labdára, ennek eredményeként pedig két gólt is szereztek. A mérkőzés onnantól kezdve megváltozott. Ez mindenki számára egy rossz mérkőzés volt, de nem a lélekjelenlét hiánya miatt.”

„Szerintem nem beszélhetünk megaláztatásról, az egy kicsit túl messze van. Néha a sportban nyersz és néha legyőznek. Elveszítettünk egy mérkőzést a Barcelona ellen, ahogyan mi legyőztük őket a ligában. Jobban játszottak és megérdemelték.”

Milyen a hangulat az öltözőben?

„A csapat érzi ezt, mert általában mi nyerjük a döntőket, de megvan minden, amikben fejlődnünk kell. Kétségtelen, hogy a Real Madrid mindig visszatér. Ez nem egy döntő fontosságú időszak, de ugyanakkor kemény és nehéz is, ahogy az egy szezonban általában lenni szokott. Gyakran előfordulnak nehéz pillanatok, éppen ezért gyorsan túl kell jutnunk ezen, ugyanazt a hozzáállást és elkötelezettséget mutatva, mint mindig.”

Az intenzitás hiánya

„Hiányzott az intenzitás, a csapat nem volt kellően éles. 25 alkalommal adtuk el a labdát az első félidőben, az egy az egy elleni párharcok során nem mutattunk intenzitást, melyek közül sokat el is veszítettünk. Minden tekintetben gyenge mérkőzésünk volt.”

Védekezés

„Mikor három gólt kapsz az azt jelenti, hogy fejlődnöd kell a védekezésben. A játékosoknak be kell látniuk, hogy ezeket a hibákat könnyű elkerülni. Azonban a hibák előtt mindkét csapatnak meg volt a lehetősége a gólszerzésre. Aztán, amikor gyorsan vezetést szereztek, közelebb kerültek a győzelemhez és ilyenkor nehezebb a fordítás, ami velünk is megtörtént a bajnoki meccsen.”

Ez lehet-e a fordulópont

„A csapat nem a legjobb pillanatait éli át, de bele kell ebbe mélyednünk, mert ennek a csapatnak megvan a minősége ahhoz, hogy visszatérjen és harcoljon minden sorozatban, amelyekben még szerepelünk. Ez most fáj, mert általában mi nyerjük a döntőket, de még rengeteg trófea van, amikért játszhatunk, és a végsőkig fogunk küzdeni.”

„Össze kell szednünk magunkat és át kell gondolnunk, hogy mit fogunk csinálni. Gondoskodni fogunk arról, hogy ismét kemények és versenyképesek legyünk, de fejlődnünk kell védekezésben. Itt szenvedünk a legjobban jelenleg.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend