Madridom.hu
Fórumajánló
Ancelotti: “Minden versenyben a végsőkig fogunk küzdeni”
2023-01-19 09:09 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Minden versenyben a végsőkig fogunk küzdeni” NyilatkozatokSpanyol Kupa
Copa del Rey - Nyolcaddöntő 2023 JAN 19 (csütörtök) 21:00 Estadio de la Cerámica 2-3

“A Villareal elleni mérkőzés nagyszerű lehetőség számunkra, hogy túljussunk egy nehéz időszakon” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában beszélt a Villarreal elleni idegenbeli Copa del Rey-nyolcaddöntős találkozó előtti napon. Az edző így nyilatkozott: “A mérkőzés nagyszerű lehetőség számunkra, hogy túljussunk egy nehéz időszakon. A szezon során szoktak ilyen pillanatok lenni. Kemény és trükkös meccs lesz, de megvan bennünk az éhség és a motiváció, hogy hamar kijöjjünk ebből a helyzetből. Nyugodtnak és magabiztosnak kell maradnunk. Ez egy hosszú szezon, és minden versenyben a végsőkig fogunk küzdeni.”

“Nem számítottunk arra, hogy olyan sérüléseket szedünk össze, amelyek egy kicsit megviselnek minket, mint Tchouameni, Alaba és Lucas Vázquez kiesése. A január egy bonyolult hónap, és természetes volt, hogy nem leszünk teljes erőnkben. Ki kell tartanunk ebben a hónapban és ezeken a meccseken. Erős csapatokkal állunk szemben, akik jól játszanak, de nem fogjuk feladni. Meggyőződésem, hogy meg fogjuk fordítani ezt a helyzetet, és optimista vagyok, hogy ez most megtörténik. Meg fogjuk fordítani, és nem lesz túl késő.”

Courtois-t és Benzemát pihentetni fogja?
“Courtois és Benzema is játszani fog. Kroos nagyon jól van és jó formában van. Mikor Modrić visszatért a világbajnokságról, az állapota nem volt ideális, de fokozatosan, a szezon végéig bevethető lesz.”

Nacho dicsérete
“Nagyon megbízható és jó dolgokat tud adni ebben a helyzetben. Védekezésben optimisták vagyunk, hat gólt kaptunk ebben az időszakban, ebből ötöt elkerülhettünk volna, kivéve Alaba büntetőjét.”

Erőnléti szint a világbajnokság után
“Várható volt, hogy a január nehéz lesz, és nem lesznek most teljes erejükben a játékosok. Ki kell húznunk ezeket a meccseket. Nehéz meccs lesz a holnapi is, és mindenki leírja a Real Madridot, de mi szeretnénk megfordítani ezt a helyzetet.”

Egy új korszak kezdete
“Fiatal csapatunk van. Mindenki Modrićról, Kroosról, Benzemáról beszél… De beszélnünk kell a fiatalokról is. Vinicius, Camavinga, Rodrygo, Valverde, Militao, Tchouameni és a jövőben csatlakozó játékosok. Úgy gondolom, hogy ez egy új korszak kezdete. Azok a játékosok, akik egy korszakot határoztak meg ennél a klubnál, pályafutásuk végéhez közelednek, de jönnek mások is. Ez az átmenet időszaka egy hihetetlen korszakból egy új korszakba. Azon a napon, amikor Karim, Toni és Luka abbahagyja a játékot, mások viszik majd előre ezt a csapatot. Ez nem a vég, hanem egy új korszak kezdete.”

Kroos és Modrić
“Toni minden meccsen nagyon jól játszik, jó formában van. Kipihent, nem ment el a világbajnokságra, keményen dolgozik és hozzájárul a csapat munkájához. Luka más, ő ott volt a világbajnokságon, és most nincs csúcsformában, de fokozatosan ki fogja venni a részét a szezon végéig.”

Camavinga
“A Valencia elleni csere technikai jellegű volt. Jól játszott, de azért cseréltem le, hogy ne kockáztassuk meg, hogy 10 játékossal játsszunk. A Barcelona ellen is jól játszott, de azért cseréltem le, mert több játékost akartam előre hozni. Tényleg hiszek benne. Bevallom, többször is levettem őt az első félidő végén, és nem mindig voltam igazságos vele ebben a tekintetben, de teljes mértékben bízom benne, és holnap is hozzá fog járulni a csapat munkájához, ahogy mindig is teszi.”

Összehasonlítások az előző évekkel
“Ez egy véletlen egybeesés. Tavaly januárban volt egy hullámvölgyünk, de jól jöttünk ki belőle, és ugyanezt fogjuk tenni az idei szezonban is.”

Tchouameni pótlása
“Úgy gondoljuk, hogy bizonyos meccseken, amikor jobban uraljuk a labdát, Kroos hasznosabb lehet, ha mélyebben játszik, de más meccseken egy védekező középpályás hatékonyabb lenne a csapat számára. Tchouameni nélkül Camavinga is opció lehet erre a szerepre, hiszen ő rendelkezik ezzel a profillal.”

Az akadémia
“A Real Madrid nagyon odafigyel az utánpótlás rendszerre. Van néhány fiatal játékos, akik nagyon jól fejlődnek, és a jövőben fontosak lesznek a Real Madrid számára. Néha több, máskor kevesebb játékos érkezik onnan. A 2004-ben született játékosaink nagyon jók, és hamarosan készen állnak majd arra, hogy az első csapatot segítsék. Vinicius Tobías is ott van most a keretben, Carvajal és Lucas távollétében ő is szerepet tud játszani.”

Az edző szerepe
“Egy nehéz időszakban az edzőnek jól kell értékelnie a történéseket. A lehető legobjektívebbnek kell lennie, és a lehető legjobban le kell egyszerűsítenie a dolgokat. A legegyszerűbb dolog a futballban az, hogy jól védekezzünk.”

A győztes útra való visszatérés titkai
“A kulcs az, hogy ne veszítsük el az önbizalmunkat egy olyan csapatban, amely novemberig nagyon jól teljesített. Nagyon nagy versenyekben indulunk, mint a LaLiga, a Bajnokok Ligája és 20 nap múlva a Klubvilágbajnokság. Fantasztikus játékosaink vannak a csapatban, és továbbra is hinnünk kell bennük.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend