Madridom.hu
Fórumajánló
Ceballos: “Soha nem szabad leírni ezt a csapatot”
2023-01-20 09:16 d.gergo realmadrid.com
Ceballos: “Soha nem szabad leírni ezt a csapatot” NyilatkozatokSpanyol Kupa
Copa del Rey - Nyolcaddöntő 2023 JAN 19 (csütörtök) 21:00 Estadio de la Cerámica 2-3

“Nagyon jó második félidő volt, és megmutattuk, hogy miről is szól a Real Madrid” – tette hozzá Asensio.

A Real Madrid a Villarreal elleni nagy visszatéréssel biztosította helyét a Copa del Rey negyeddöntőjében. Ceballos, az est sztárembere egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, majd a meccs után így reflektált az este eseményeire: “Az első félidő nagyon rosszul sikerült, felborult a pálya. De ahogy az edző mondja, amikor kihívás előtt állunk, elővesszük azt az éhséget és bátorságot, ami miatt büszkék lehetünk erre a címerre. Így fordítottuk meg a mérkőzést.”

“Nagyon korán előnyt szerzett a Villarreal, és elkezdték uralni a játékot. De a csapat jól tette, hogy nem adta fel, ahogyan korábbi meccseken sem adtuk fel. Soha nem szabad leírni ezt a csapatot.”

Hátrányból fordítva
“Az ellenfél térfelén akarunk játszani, előre akarunk menni és dominálni szeretnénk mindig. Az utóbbi meccseken ez nem sikerült, de több meccsünk volt egymás után, és sok játékosunk távol volt a világbajnokságon. Most egy sor nagyon fontos mérkőzés következik, és biztosra akarunk menni, hogy megtaláljuk a stabilitást, hogy tovább tudjunk lendülni.”

A második félidő cseréi
“Ezért vannak itt a játékosok. A legtöbbet kell kihozniuk minden játékidőből, amit ebben a mezben kapunk, legyen az több vagy kevesebb. A padról jöhettünk, és pont azt tudtuk hozni, amire a csapatnak abban a pillanatban szüksége volt: energiát és akaratot.”

Győztes gól
“Minden játékos szeretne több játékpercet kapni, de tudjuk, hogy ez nehéz, és én küzdeni fogok azért, hogy minden meccsen játszhassak. Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem a csapatnak a meccset ezzel a góllal.”

Ancelotti: “Hihetetlen reakció volt”

Ancelotti meccs utáni nyilatkozata

Asensio: “Nagyon jó második félidő volt”
“Nagyon örülünk. Az első félidőben kicsit küszködtünk, ők hamar gólt szereztek, ami igazi önbizalmat adott nekik. Az öltözőben arról beszéltünk, hogy lehetséges a visszatérés, és meg kellett mutatnunk azt a karaktert, ami mindannyiunkban megvan. Nagyszerű második félidei teljesítményt nyújtottunk, és sikerült megfordítanunk a mérkőzést.”

“Meg kell próbálnunk kijavítani a negatív elemeket, de a pozitívumokra is koncentrálnunk kell, sok minden volt, ami tetszett ezen a meccsen. Bejutottunk a negyeddöntőbe, most pedig készülünk a vasárnapi mérkőzésre.”

Félidőben csapatbeszélgetés
“Elsősorban a bátorításról és néhány taktikai elem kijavításáról szólt. Onnan kezdve védekezésben javultunk, és sokkal kevesebb lehetőséget kaptunk. A támadójátékunk pedig a tehetségünkről és a mozgásunkról szólt.”

A szünet utáni cserék
“Hatással voltunk a meccsre. Ceballosnak volt egy gólpassza és egy gólja, nekem is sikerült egy előkészítés. De ez csapatmunka volt, Nagyon jó második félidő volt, és megmutattuk, hogy miről is szól a Real Madrid. Bármikor, bármilyen mérkőzésen képesek vagyunk hátrányból felállni.”

Feszült befejezés
“Elég messze voltam a szituációtól, de ez a feszültség várható volt. Ezek a meccsek nagyon fontosak, ez egy kieséses párharc, és ezeken nagy a feszültség. A meccs lefolyása is beleszólt, a visszatérésünk csak fokozta ezt a feszültséget. Ilyen a futball, és most már ideje továbblépni.”

Morális lökés
“Szükségünk volt a győzelemre és a továbbjutásra. Ez egy szép önbizalom-növelő lökést ad nekünk, ami a teljesítményünket illeti. Ez a követendő út.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend