Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-01-23 08:51 e.gergo realmadrid.com
Benzema utolérte Raúlt a bajnoki gólok számában Érdekességek, statisztikák

A francia csatár a Bilbao ellen szerzett találatával immár holtversenyben a klub történelmének második legtöbb bajnoki gólját szerző játékosa lett, fej-fej mellett Raúllal.

Karim Benzema gólt szerzett az Athletic ellen a San Mamés stadionban, és ezzel beérte Raúlt, mint a Real Madrid második legtöbb bajnoki gólt szerző játékosa. A francia, aki a nyitó gólt egy csodálatos ballábas lövéssel szerezte, már 228 gólt szerzett a LaLigában, amivel beérte Raúl 1994 és 2010 között szerzett góljainak számát. A franciát már csak Cristiano Ronaldo (312) előzi meg.

Benzema, aki a jelenlegi LaLiga-idényben kilenc gólnál jár, a 2009/10-es szezon harmadik játéknapján, a Xerez ellen szerezte első bajnoki gólját a Real Madrid játékosaként, és azóta mindent megnyert a klubbal. Figyelemre méltó vitrinjében 23 trófeával büszkélkedhet: 5 Bajnokok Ligája-cím, 4 Klubvilágbajnokság, 4 UEFA Szuperkupa, 4 LaLiga-cím, 2 Copa del Rey-trófea, 4 Spanyol Szuperkupa.

Rekord
A csapatkapitány az elmúlt szezonban 27 góllal a LaLiga góllövőlistájának élére került, és kulcsszerepet játszott a 35. bajnoki győzelemben (ez a 27 gól egyébként egyéni rekord is volt számára). A csapatok, amelyek ellen a legtöbbször talált be a LaLigában az Athletic (17) és a Granada (14). Ami a Real Madrid játékosaként elért összesített rekordját illeti, a jelenlegi Ballon d’Or-győztes 335 gólt szerzett, amivel a klub történetének második legtöbb gólt szerző játékosa.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend