Madridom.hu
Fórumajánló
A Real Madrid korlátozza a helyeket az Atlético szurkolók számára
2023-01-24 13:43 ___Samy___ as.com
A Real Madrid korlátozza a helyeket az Atlético szurkolók számára Spanyol Kupa

A városi derbi a két madridi csapat között olyan parázs lesz, amennyire azt csak el lehet képzelni. Még annak ellenére is, hogy az Atlético szurkolók nem kaptak annyi helyet a Bernabéuan, mint várták.

A városi derbi mindig a legkülönlegesebb mérkőzés az Atlético Madrid szurkolói számára, és ez ezúttal sincs másként. A közelgő Copa del Rey összecsapás pozitív elvárásokat vált ki az Atléti szurkolók körében, mivel Simeone csapata már kiesett az európai porondról és most már csakis a hazai sorozatokra koncentrálhatnak. Hiába ez a pozitív hozzáállás, Cholo csapata mégsem kap majd akkora támogatást, mint az előző körökben. A problémát a Blancók által rendelkezésre bocsátott férőhelyek száma szolgáltatja.

A Bernabéu korlátozza az Atlético jelenlétét

Enrique Cerezo klubja csupán csak 334 jegyet kapott a csütörtöki mérkőzésre, ez pedig nagyon nem tetszik a szomszédos csapatnak. Nem csak az nem tetszik nekik, hogy a párharc csak egy mérkőzésből áll, hanem az sem, hogy 70 eurót fizetnek egy olyan jegyért, amellyel a negyedik szintre ülhetnek és nagyon távolról nézhetik a meccset.

Az Atlético Madrid vezetése több jegyet kért, de a jelenlegi állás alapján a házigazdák nem tesznek semmit. A Blancók egyáltalán nem kötelesek több jegyet adni a vendégeknek, mivel sem a bajnokságban, sem a kupában nem létezik erre semmilyen szabály. Az európai porondon más, a Bajnokok Ligájában az összes férőhely öt százalékát kell biztosítani a vendég szurkolók számára. Tekintettel arra, hogy az építési munkák korlátozzák ezt a számot, a 80.000 5%-a még mindig 4.000 helyet jelent.

Az Atlético Madridnál mindenkinek az a meggyőződése, hogy ez nem fair. Ebben az egy meccses formátumban a Real Madridnak már amúgy is előnyt jelent a hazai pálya, egy ilyen nagy mérkőzés során pedig a bevétel sem elhanyagolható egyik klub számára sem.

Az Atlétinek népes szurkolóserege volt az eddigi négy kupamérkőzésén. Az Almazán, az Arenteior, az Oviedo és a Levante ellen egyaránt meleg fogadtatásban volt részük, a városi derbi azonban egy teljesen más szint lesz.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend