Madridom.hu
Fórumajánló
Vinícius: A Real Madrid egyre növekvő problémája
2023-01-24 13:14 ___Samy___ marca.com
Vinícius: A Real Madrid egyre növekvő problémája Egyéb hírek

A Real Madrid hétvégén két góllal tudta felülmúlni a Bilbaót. Az elmúlt meccseket, illetve a hazai csapat minőségét tekintve azonban ez sokkal többet ért a három pontnál.

Carlo Ancelotti ezúttal olyan játékosoknak is bizalmat szavazott, akik eddig nem sokat játszottak, mint például Dani Ceballos, Marco Asensio és Nacho Fernández. Mindannyian demonstrálták, hogy lehet rájuk számítani bármikor.

Azonban az olasz szakember tisztában van azzal, hogy van a csapatnak egy egyre növekvő problémája, hiszen bárhol is játszik a csapat, Viníciust mindenhol megtalálják az ellenfél szurkolói.

Ez nagyban befolyásolja a teljesítményét, hiszen sem a Rayo Vallecano, sem a Villarreal, a Valladolid vagy a Bilbao ellen nem nyújtott jó teljesítményt. A szurkolók már a mérkőzés kezdete előtt elkezdik hergelni a fiatal brazil labdarúgót, amikor nyilvánosságra hozzák a nevét a kezdőcsaptban. Vannak olyan időszakok, mikor ellen tud állni ennek a nyomásnak. Ez történt például a Villarreal ellen a kupában, ahol a csapat mindhárom góljában benne volt, ezzel pedig sikerült megfordítaniuk a mérkőzést.

Azonban továbbra is vannak olyan találkozók, ahol nyilvánvaló, hogy a lelátóról beszólogató szurkolók negatív irányban érintik a játékát. A hétvégén is hasonló volt a helyzet; nagyon gyengén játszott, a jó játék helyett pedig a hazai játékosokkal kialakuló vitái miatt marad meg az emberek emlékezetében.

Ez egy nagy probléma, amivel Carlo Ancelotti is tisztában van, és ő sem titkolja, hogy ez hatással van Vini játékára. “Mindenki nyomást helyez rá: a szurkolók, az ellenfelek, a játékvezetők. Az igazság az, hogy fogalmam sincs miért történik ez, mert elkötelezett a játék iránt. Hatással van rá mindez, de fiatal és biztos vagyok benne, hogy javulni fog ebben az aspektusban. Ő egy nagyon érzékeny srác és mindig beszélek hozzá, hogy összeszedett maradjon. Szeretnénk, ha jobban tisztelnék őt”, mondta Ancelotti a mérkőzést követően.

A munka Ancelottival

Carletto észlelte tehát ezt a problémát, hiszen ez a csapat teljesítményére is kihat. Tudja, hogy segítenie kell Viníciusnak abban, hogy kontrollálni tudja az érzelmeit.

Éppen ezért nem hagyja abba a gondoskodást a mérkőzés közben sem, hiszen szeretné őt megvédeni. Hajlandó segíteni neki abban, hogy arra koncentráljon, ami a pályán történik, és felejtse el a lelátón ülő szurkolókat, az ellenfeleket és a játékveztőket.

Csütörtökön Vinícius meleg fogadtatásban részesül majd a Santiago Bernabéuban. Azonban a következő idegenbeli meccsük az Estadio Son Moix-ban lesz a Real Mallorca ellen, amelynek játékosa, Antonio Raillo még szeptemberben szidalmazta Vníciust a viselkedése miatt.

A Real Madridnál tisztában vannak azzal, hogy nem létezik megoldás erre a problémára, amíg az ellenfél szurkolói is érdekeltek. Úgy vélik, hogy a játékvezetőknek sokkal jobban meg kellene védeniük a brazilt és, hogy Vininek a riválisok és azok szurkolói által létrehozott környezetben is meg kell tanulnia játszania.

Ancelottinak szüksége van arra, hogy úgy koncentráljon a játékra, mint azt tette a tavalyi idényben. Idén idáig 11 gólja van a szélsőnek, viszont október 30., a Girona elleni bajnoki óta képtelen bevenni az ellenfelek kapuját a spanyol bajnokságban.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend