Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-01-28 15:20 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Kemény meccs vár ránk, és fontos, hogy támadásban és védekezésben is jó munkát végezzünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 19. forduló 2023 JAN 29 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 0-0

„A Real Sociedad remek focit játszik, és jó formában van” – nyilatkozta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában jelent meg egy nappal a csapat Real Sociedad elleni összecsapása előtt a Santiago Bernabéuban „Nagyszerű futballt játszanak, jó formában vannak, és világos identitásuk van. Kemény meccs lesz. Az Atlético elleni összecsapáshoz képest az lesz a célunk, hogy javítsunk az első félidei teljesítményünkön. Fontos lesz, hogy védekezésben és támadásban is összetett meccset hozzunk majd le, mert a Real Sociedad egy nagyszerű csapat.”

Edzői munkája
„A fejemben arra gondolok, hogy a futballban mindig vannak nehéz időszakok, és ilyenkor fontos, hogy nyugodtak maradjunk és saját magunkra figyeljünk. Ez egy csapatjáték, amiben benne vagyok én, a játékosok és a klub is. A futball lehetővé teszi, hogy egy rossz időszakból nagyon gyorsan kikerüljünk, ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal, hogy egy jó időszak is nagyon gyorsan véget érhet. Fenn kell tartanunk a koncentrációnkat, hogy ez ne történjen meg.”

A Bernabéu-tényező
„A Santiago Bernabéu stadion szurkolói nagyon sokat segítenek nekünk. Az elmúlt szezonban csodálatos pillanatokat éltünk át itt, és ők tényleg segítenek, és extra lökést adnak nekünk a nehéz pillanatokban.”

Carvajal felépülése
„Jól teljesített a szezon korai szakaszában. Most a sérülésből való visszatérés útján van, és megbízunk benne, ahogy mindig. Nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, és a szezon második felében hozzá fog járulni a csapat munkájához. A következő meccsen már rendelkezésre áll, ahogy Alaba és Tchouameni is, akik csütörtökön a Valencia ellen térnek vissza.”

A mérkőzések kontrollálása
„Amikor tavaly megnyertük a Bajnokok Ligáját, azt mondták, hogy nem játszottunk jó futballt. Megvan a minőségünk, és néha többet, máskor talán kevesebbet játszunk. A Real Madridnak nincs meghatározott játékmódja, mert én nem akarom, hogy így legyen. Olyan csapatot akarok, amely mindenre képes. Az, hogy nincs fix identitásunk, nem jelenti azt, hogy nem futballozunk. Képesek vagyunk játszani, csak néha dominálunk, máskor nem annyira.”

A csapat pozitív mentalitása
„Mindannyiuknak nagyszerű a hozzáállása. Ilyen értelemben fantasztikus csapatom van, és soha senki nem adja fel. Mindig koncentrálnak és megmutatják nekem, hogy tudnak játszani. Camavinga, Ceballos és Asensio nagyszerű munkát végeztek, pont akkor, amikor tényleg szükségünk van arra, hogy mindenki hozzátegye a magáét.”

A 4-2-3-1-es rendszer
„Ez egy olyan rendszer, amit nagyon szeretek, különösen védekezés szempontjából. Néha Asensio, Modrić vagy Rodrygo a tízes posztján játszik. Ezt a pozíciót Rodrygo szereti, mert ideális számára, hogy a csatár mögött játsszon. Sok meccset így közelítettünk meg.”

Kihirdették a Real Sociedad elleni keret névsorát

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Militão dicsérete
„Szerintem remekül teljesít, és még mindig van hova fejlődnie. Ő az egyik legjobb a világon. Amikor koncentrál, akkor mindenre képes. Képes az egy az egy elleni szituációkban, gyors, agresszív és erős a levegőben.”

Lehet, hogy a fia, Davide távozni készül?
„Előbb-utóbb meg fog történni, mert vezetőedző akar lenni, de nem most. Azon a napon, amikor én lemondok, vagy ő úgy dönt, hogy távozik, minden gond nélkül meg fogja tenni, mert karriert akar csinálni magának, és megvan hozzá a képessége.”

Gil Marín levele a kupameccset követően
„Keményen küzdött, kiegyenlített mérkőzés volt. Megérdemelten nyertük meg, és nem fogok másba belemenni. Inkább nem szeretnék erről a kérdésről beszélni. Csak annyit mondhatok, hogy a jellememhez tartozik, hogy minden véleményt tiszteletben tartok, és ennyi.”

Vini Jr. teljesítménye az Atlético ellen
„Úgy készült a derbire, mint bármelyik meccsre, koncentráltan és játékra készen. Szerintem jól teljesített, nagyon kemény munkát végzett. Sokat futott, hibázott, de aztán a végén összejött neki a gól.”

A játékvezetők erőfeszítései
„A játékvezetői munka hihetetlenül nehéz. Úgy tűnt, hogy a VAR segíthet, és sok tekintetben segített is, például a leshelyzeteknél. A szubjektív vélemények mindig problémákat és vitákat fognak generálni. Ha a 70-es vagy 80-as évekhez hasonlítjuk, akkor itt nincs korrupció, de az a helyzet, hogy néha hibáznak, ahogy mi mindannyian. A játékvezetés színvonala Európában mérhetetlenül sokat javult.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend