Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-01-31 08:49 ___Samy___ marca.com
Ancelotti dilemmája a kispadon Egyéb hírek

A Real Madrid hétvégén az idény egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Sociedad ellen, ha nem a legjobbat. Az egyetlen hiányzó dolog csak a gól volt.

Carlo Ancelottinak szokatlan érzései támadtak a 0-0-ra végződött mérkőzést követően, a kezdőcsapat összeállítása pedig bonyolultabbá vált, mint valaha.

Mindez azért, mert a csapat hiába játszott a legjobb formában, gólt képtelen volt lőni. Olyan játékosok is pályára léptek, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, mint például Dani Ceballos, aki úgy néz ki megbontja a Modric-Kroos alkotta duót. Azonban nem ez az egyetlen dilemma, amit meg kell oldania az olasz trénernek.

Ceballos a kezdő ajtaján kopogtat, Tchouaméni továbbra is hiányzik

Dani Ceballos ismét egy remek teljesítménnyel rukkolt elő, akinek a jövője továbbra is a levegőben lóg. Ennek megoldása a klub dilemmája, azonban az, hogy játszik-e, az már az edző felelőssége. Ancelotti mindenesetre látja azt, hogy a korábbi Betis játékos mennyire jó formában van és ő törheti meg végleg a sok éven át betonbiztos Modric-Kroos duót.

A horvát karmester a kispadon kezdett a Sociedad ellen, már nem először a világbajnokság vége óta. Nem lehet kérdéses a kezdőben a helye, mikor a legjobb formájában van, viszont jó hír, hogy most már van egy garantáltan jó cseréje.

Aurélien Tchouaméni visszatérésével lehetetlennek tűnik az, hogy ők mindhárman egyszerre legyenek a pályán. Vasárnap például Ancelotti Fede Valverdét rakta be a középpályára Kroos és Ceballos mellé, hogy több erő legyen a pálya azon részén.

A francia visszatérése egyre közelebb van és várhatóan visszaszerzi a helyét a szűrő poszton, ahol Eduardo Camavinga is nagyszerű teljesítményt nyújtott honfitársa hiányában. Mindez pedig még nagyobb fejfájást okoz Carlo Ancelottinak.

Azonban nem csak a középpálya okoz fejtörést az olasz edzőnek. Ferland Mendy továbbra is sérült, David Alabával együtt, Camavinga pedig nem igazán szeret balhátvédként játszani, még ha nem is muzsikál ott olyan rosszul.

Hasonló problémák vannak a védelem jobb oldalán is. Dani Carvajal és Lucas Vázquez sérülése miatt Nacho került ki jobbra, és úgy tűnik, hogy ez a későbbiekben is így marad. Az egyetlen bevethető jobbhátvéd a keretben az az Odriozola, akiben Ancelotti egyáltalán nem bízik, de tud még azon a poszton Militao és Rüdiger is játszani.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend