Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-01 08:50 ___Samy___ marca.com
Miért nem igazol senkit a Real Madrid? Átigazolási hírek

Elég sok mindenkinek feltűnt már, hogy a Real Madrid a januári átigazolási időszakban is csendben maradt. Ráadásul télen ez mindig is így volt.

Ez nem véletlen egybeesés, a klub sosem hitt a téli átigazolási időszakban, és már évek óta a lehető legkisebb játékosmozgást próbálják ilyenkor eszközölni. Nem egy könnyű periódus ez az igazolgatáshoz, mivel az üzletek gyakran elhamarkodottak és túlzóak a szükségesség miatt.

A Real Madrid vezetősége ezért úgy véli, hogy a januári időszakban sokkal rizikósabb igazolni, mint nyáron. Pont ezért nem érkezett még nagyobb név ilyenkor Emmanuel Adebayor óta, akit még José Mourinho kért a vezetőségtől.

Ennek egyik tényezője az, hogy a januárban elérhető játékosok gyakran olyanok, akiket a klubjaik nem tartanak kellően fontosnak, így pedig a nem megfelelő fizikai szinttel és meccshiánnyal együtt érkeznének az új csapatukba. Mindez azt jelenti, hogy nagyon nehéz azonnali hatást elérniük a januári igazolásoknak.

Figyelik a piacot

Ez nem egyenértékű azzal, hogy a Real Madrid nem követi figyelemmel a helyzetet, hiszen folyamatosan monitorozzák a piacot az új lehetőségek után. Azonban nem erőltetnek semmit, mert óvakodnak attól, hogy a januári időszak sürgőssége miatt cselekedjenek.

Több olyan játékos is van a keretben, akik nem játszanak és távozhatnak is, de a klub nem akar konfliktust generálni azokkal a játékosokkal, akik még ebben a szezonban fontos szerepet játszhatnak.

Érkezők: az akadémiáról vagy majd nyáron

Sok dolog történt a színfalak mögött, de semmi sem késztette volna a Realt az azonnali tettekre, helyette inkább várnak nyárig. A csapatharmónia kulcsfontosságú a szezon ezen szakaszában.

Ha Carlo Ancelottinak rövid távon erősítésre van szüksége, tudja, hogy hol találja őket: az utánpótlás csapatban. Az olyan játékosok, mint Mario Martin vagy Arribas még több lehetőséget kaphat a szezon vége előtt.

Aztán nyáron a vezetőség nyugodtan, a költségvetési lehetőségeit jobban átlátva igazolhat. A prioritás Jude Bellingham megszerzése lesz.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend