Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-04 19:27 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A Mallorca nagyon jól védekezik, és a kontráknál le tudnak csapni ránk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 20. forduló 2023 FEB 05 (vasárnap) 14:00 Estadi de Son Moix 1-0

„A Mallorca stabil hátul és jól használja a labdát, elöl pedig a játékosok mozgása lesz a döntő” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Real Madrid edzőközpontjának sajtószobájában beszélt a Mallorca elleni idegenbeli spanyol bajnoki mérkőzés előtt: „A Mallorca egy olyan csapat, amelyik nagyon jól védekezik, és a kontráknál le tudnak csapni ránk. Stabilak hátul. A labda jó használata és a mozgás elöl döntő lesz a mérkőzésen”.

„Alaba rendben van. Edzett és rendelkezésre áll. Militão és Benzema még vizsgálatok alatt van, de semmi komoly nincs velük sem. Nem hiszem, hogy holnapra rendelkezésre állnak, de velünk utaznak majd a klubvilágbajnokságra. Nem tudom, hogy az első vagy a második meccsen lesznek-e bevethetőek. Mindkét játékos esetén enyhe sérülésről van szó”.

A csapat formájáról
„Az elmúlt mérkőzéseken jól játszottunk. A Real Sociedad ellen jól teljesítettünk, de nem tudtuk megszerezni a győzelmet. A Szuperkupa-vereség után a Copa del Reyben jól teljesítettünk erős csapatok ellen, és a bajnokságban is nagyon jól teljesítettünk Bilbaóban idegenben. Jó érzéseink vannak, és a csapat is egyre jobban teljesít. Volt néhány előre nem látható sérülésünk, de a csapat sokkal jobban teljesít. Tudjuk kezelni a sérüléseket, mert vannak olyan játékosok, akik be tudnak jönni és tudják helyettesíteni a sérülteket, és jó munkát is végeznek”.

Vini Jr.
„Vinicius ugyanúgy készül majd a mérkőzésre, ahogy mindig is szokott, és igyekszik majd kamatoztatni a pályán az adottságait. Majd meglátjuk, mi történik utána. Nem hiszem, hogy beszélnem kell vele, mert nagyon koncentrál arra, amit tennie kell. Ő egy nagyszerű labdarúgó. Az unokáim imádják őt, és a fiatalok is, mert elképesztő a labdával, és nagyszerű kvalitásai vannak. Négy unokám van, és mindannyiuknak Vinicius nevével ellátott mez van a hátán, és nem is lesz más”.

Modrić és Kroos
„Pihenhetnek, de ha így lesz, az nem azért lesz, hogy egy másik meccsre készülve pihenjenek. A Mallorca elleni meccs és annak a megnyerése a legfontosabb most számunkra. A legjobb csapatot fogjuk holnap pályára küldeni, és ez lehet velük vagy nélkülük is. Modrićot és Kroost nem pihentetem a klubvilágbajnoki elődöntő miatt. A holnapi meccs ugyanolyan fontos a Klubvilágbajnokság szempontjából, mert ha megnyerjük, azzal még nagyobb önbizalmat szerezhetünk”.

Hivatalos a Mallorca elleni keret

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

„Ceballos nagyon jól teljesít. Ő egy nagyszerű minőségű játékos. Megbízható a pályán, jellemmel játszik, és magabiztos a labdával és anélkül is. Jelenleg nagyon jól teljesít, és remélem, hogy ezt a tendenciát folytatni is tudja”.

Benzema
„Az az elképzelés, hogy az olyan klublegendák, mint Benzema, visszavonulásukig itt maradjanak”.

Valverde
„Sokkal jobban megy neki. Nem kell minden meccsen gólt lőnie, mert beljebb játszik. Kiemelkedő, mert a szezon első felében sok gólt szerzett, de mi arra kérjük csak, hogy az energiájával járuljon hozzá a csapat munkájához, és lassan ez sikerül neki”.

A menetrend kezelése
„A fáradtsággal kapcsolatos helyzetet vizsgáljuk. Inkább a regenerálódásról van szó, mint a erőnléti munkáról. Nincs idő edzésre, és a mérkőzések segítenek nekünk a kondíció felépítésében. Az orvosok és a fizioterapeuták munkája sokkal fontosabb, mint az edző munkája”.

Klubvilágbajnokság
„Még el sem kezdtünk a klubvilágbajnokságra való felkészüléssel foglalkozni. Tudjuk, hogy milyen csapatokkal találkozhatunk az elődöntőben, és a Mallorca elleni mérkőzés után rájuk fogunk koncentrálni”.

A pihenés hiánya
„Nem hiszem, hogy helyes 72 óránál kevesebb pihenéssel játszani, de meg kell tennünk. Szerintem az sincs rendben, hogy vasárnap délután kettőkor kell játszanunk”.

Szerződéshosszabbítások
„Nem tudok beszélni erről, és nem követem a szerződéshosszabbításokat. Csak a profizmusukra, a vágyukra, a motivációjukra és arra koncentrálok, hogy mit tesznek hozzá a játékhoz. A játékosaim nap mint nap komolyan és profin dolgoznak. Amikor játszanak, hozzájárulnak a pályán a csapat munkájához. A hosszabbítások kérdését a klubbal fogjuk megvitatni”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend