Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-05 19:29 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A korai gól és a kihagyott büntető megviselt minket” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 20. forduló 2023 FEB 05 (vasárnap) 14:00 Estadi de Son Moix 1-0

„Nincs időnk ezen rágódni, most a klubvilágbajnokság következik, amit meg akarunk nyerni” – mondta a tréner a Mallorca elleni vereség után.

Carlo Ancelotti a mallorcai Son Moix stadion sajtószobájában beszélt a LaLiga 20. játéknapja után: „Fájdalmas vereség ez a bajnoki tabella szempontjából. Ez egy olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk és amire készültünk. Nagyon kemény meccs volt, szabálytalanságokkal, és apró részletek döntötték el a meccset. Nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de a korai gól és a kihagyott büntető igazán megviselt minket”.

„Maga a mérkőzés nem volt rossz, de szokatlan volt, sok játékmegszakítással. Az első félidőben nem maradtunk higgadtak. Most a klubvilágbajnokságra megyünk, és arra kell koncentrálnunk”.

Vini Jr.
„Ami történt és most történik nem Vini Jr. hibája. Ő csak focizni akar, aztán vannak játékosok, akik provokálják és szabálytalankodnak vele szemben. Másra kell figyelni, nem szabad Vinire helyezni a hangsúlyt. A mai meccset kell néznünk, és azt, hogy mi történt vele”.

Kroos és Modrić hiányzása a kezdőből
„Kroos nem kezdett, mert a Valencia-meccs után sérült volt. Jobb volt nekünk, hogy nem kockáztattunk, mert jelenleg már így is sok sérüléssel bajlódunk. Ugyanez a helyzet Modrić esetében is, ő kevesebb mint 72 órája játszott egy meccset, és nem akartam kockáztatni. A csapat jól teljesített, ami az energiát illeti, különösen a második félidőben”.

Nacho: „Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz”

Nacho és Lunin meccs utáni nyilatkozata

Courtois kiesése a meccs előtt
„Volt egy problémája a bemelegítéskor, ezért lecseréltük. Nem engedtem, hogy játsszon. Meglátjuk, hogy holnap hogy lesz”.

A meccsek jelentősége
„Minden mérkőzés fontos. Nincs időnk ezen a mostanin rágódni, most a klubvilágbajnokság következik, amit meg akarunk nyerni, aztán pedig visszatérünk, hogy a végsőkig harcoljunk a bajnoki címért. Még nincs vége, hosszú út áll előttünk, és ami ma velünk történt, az bárkivel megtörténhet”.

A játékmegszakítások
„A játékvezető dönti el, hogy mikor van vagy nincs szabálytalanság, és hogy van-e lap vagy nincs, és ma elfeledkezett a következetes szabálytalanságokról. Nem voltak nagyon súlyos szabálytalanságok, de sárga lap jár, ha egy szabálytalanság folyamatosan csak ismétlődik. Mi két sárga lapot kaptunk az első félidőben, a Mallorca pedig egyet sem”.

A kihagyott büntető
„A tétovázás a büntetővel kapcsolatban Asensio és Rodrygo között volt, de Rodrygót mentálisan kicsit befolyásolhatta a vb-n elkövetett hibája. Azért választottam, mert az első büntető kivitelezője Benzema, majd Modrić, aki a kispadon ült. Aztán Kroos, aki szintén nem volt ott, majd Asensio és Rodrygo. Én választok, hogy ki végzi el a büntetőket”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend