Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „A klubvilágbajnokságon játszani azt jelenti, hogy jól teljesítettünk”
2023-02-07 18:57 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A klubvilágbajnokságon játszani azt jelenti, hogy jól teljesítettünk” Nyilatkozatok
FIFA Klubvilágbajnokság - Elődöntő 2023 FEB 08 (szerda) 20:00 Prince Moulay Abdellah Stadium, Marokkó 1-4

„A szurkolóknak egy versenyképes mérkőzésben lesz részük” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Moulay Abdellah stadion sajtótermében szólt az újságírókhoz az Al Ahly elleni klubvilágbajnoki elődöntővel kapcsolatban: „Egy klubvilágbajnokság nagyon fontos esemény, az hogy itt lehetünk azt jelenti, hogy korábban jól teljesítettünk. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy olyan országban vagyunk, ahol sok szurkolónk van. Lehetőségünk van arra, hogy boldoggá tegyük őket, és hogy befejezzük ezt a fantasztikus múlt szezont. Ez egy nagyon jó lendületet ad az idei szezonra is, ahol még sok mindent el kell érnünk”.

Vini Jr.
„Vini a probléma, és a csapattársai? Vininek kell megvédenie magát, a csapattársainak kell megvédeniük őt? Miért? Látszólag úgy tűnik, hogy ő a probléma, de az a probléma, ami körülötte zajlik. Ez egy probléma a spanyol labdarúgásban, és számomra, a spanyol labdarúgás résztvevőjeként úgy gondolom, hogy ezzel foglalkozni kell. Úgy tűnik, hogy Vini a bűnös, viszont ő csak az áldozata valaminek, amit nem értek”.

Al Ahly
„Ők egy történelemmel teli csapat, az egyik legfontosabb a világ labdarúgásban. Jól szervezettek, ügyes játékosokkal, és ez egy versenyképes mérkőzés lesz. Ugyanúgy nyerni akarnak, mint mi. Nagyon tiszteljük őket, mint mindenki mást, különösen egy olyan klubot, amelynek ilyen nagy múltja van az afrikai futballban”.

Benzema, Courtois és Militao
„Mindhárman ott vannak a keretben, mert a mérkőzésre fittek lehetnek. Meglátjuk, inkább Madridban hagytuk őket, hogy addig is a legjobb kezelést kapják. Meglátjuk, hogy a szombati meccsre fittek lesznek-e”.

Valverde: „Nagyszerű volt idáig eljutni, és meg akarjuk nyerni a klubvilágbajnokságot”

Fede Valverde meccs előtti nyilatkozata

Az ellenfél szurkolói
„Egy ilyen múlttal rendelkező klub mögött nyilván ott vannak a szurkolók is. Szórakoztató mérkőzés lesz. Szerintem sok madridi szurkoló lesz, és mindenki élvezni fogja a versenyképes mérkőzést, két olyan csapat részvételével, akik mindenképpen a döntőben akarnak játszani”.

Gondolatok Marokkóról
„Sok szeretetet kaptunk a marokkói szurkolóktól. A létesítmények jók, az időjárás jó… Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. Egy hétig leszünk itt, és még jobb lesz, ha a trófeával térünk vissza Madridba”.

„Tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg szurkoló van itt, és ez nagyon boldoggá tesz minket. Remélhetőleg minden simán fog menni. Rengeteg szurkolónk van Madridban, ahogy Marokkóban és sok más helyen is, és ez izgalommal és vágyakozással tölt el minket, hogy versenyezzünk, ahogy azt minden meccsen tesszük”.

Gondolatok a legutóbbi mérkőzés után
„Az elvárások nagyon magasak. Fel kell mérnünk, hogy mi történik és mi történt. Továbbra is úgy gondolom, hogy a csapat fejlődik. Volt egy vereségünk, ami fájdalmas volt, de a jelek azt mutatják, hogy a csapat fejlődik. Egy nagyon fontos trófeával gazdagodhatunk most, és jó fizikai állapotban érkeztünk. Voltak sérültjeink, de nem mi vagyunk az egyetlen csapat, amelynek sérültjei vannak ebben az időszakban, mert ez egy borzalmas menetrend. Megvan a bizalom a csapaton belül, hogy jól fogunk teljesíteni”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend