Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-07 19:24 e.gergo realmadrid.com
Valverde: „Nagyszerű volt idáig eljutni, és meg akarjuk nyerni a klubvilágbajnokságot” Nyilatkozatok
FIFA Klubvilágbajnokság - Elődöntő 2023 FEB 08 (szerda) 20:00 Prince Moulay Abdellah Stadium, Marokkó 1-4

„Ez volt az első trófea, amit a Real Madriddal nyertem, és ez nagyon különleges volt a karrieremben” – magyarázta a középpályás.

Fede Valverde az Al Ahly elleni klubvilágbajnoki elődöntő előtt jelent meg a sajtó munkatársai előtt. A középpályás így nyilatkozott: „A klubvilágbajnokság volt az első trófea, amit megnyertem a csapattal, és ez nagyon különleges volt számomra. Nagyon fontos torna ez számomra, amióta Madridba érkeztem. Ez egy gyönyörű trófea, és az idáig vezető út is nagyon szép, mindaz, amiért meg kell küzdeni. Megnyerni a Bajnokok Ligáját úgy, ahogy megnyertük, azokkal az ellenfelekkel szemben, akiket legyőztünk. Ez a torna ennek az útnak a vége, és remélhetőleg jól végződik”.

„Igyekszem minden percet és minden versenysorozatot élvezni a Real Madridnál. Nagyon boldog vagyok és várom, hogy játszhassak”.

A menetrend
„Ez a modern futball része, egyre többet játszunk, és egyre kevesebb időnk marad a pihenésre. Nehéz volt az idei év a klubvilágbajnoksággal és a világbajnoksággal, de mindig megpróbálom mindenből a pozitívumokat kihozni. Erőnlétben fejlődnünk kell, hogy elkerüljük a sérüléseket és a problémákat. A sportág egyre csak nő, ami jó dolog, de ezzel együtt egyre kevesebb a pihenőidő, 2-3 naponta játszunk”.

A katari kiesés
„Hatással volt rám. Volt egy célunk, és annyi izgalom, vágy és optimizmus van benned, hogy minden jól alakuljon, a lehető legjobban akarsz küzdeni érte. A világbajnokság előtt nagyon jól játszottam. Most nem vagyok ugyanazon a szinten, de ez a futball része, mindig lesznek akadályok – továbbra is keményen kell dolgoznom, és ugyanazt a hozzáállást kell mutatnom, mint korábban. Ez segíteni fog abban, hogy visszatérjek oda, ahol szeretnék lenni, hogy ennek a klubnak a kapitánya legyek, amire mindig is vágytam”.

Vinicius
„Amióta Madridba érkeztem, hihetetlenül jó embert ismertem meg a személyében, aki rengeteg értékkel rendelkezik, és úgy gondolom, hogy a pályán sem különbözik ettől. Igyekszik a maga módján élvezni a futballt, mint sok brazil, nagyon vidám és jól érzi magát. Időnként, amikor egy bizonyos játékosokkal szemben sokat szabálytalankodnak, az a futball része, de ki kell állnunk mellette”.

„Ha egy 22 vagy 21 éves játékoson ennyire felhúzod magad, akkor nem gondolkodsz rajta. Ő még mindig egy olyan ember, akinek otthon is lehetnek problémái. Lehetne bármelyik szurkoló fia. Egy kicsit több tiszteletet érdemel. Ő egy fiatal ember, aki a maga módján élvezi a futballt”.

Marokkóban játszani
„Szerintem a szurkolók csodálatosak. A stadion hihetetlen, és a fogadtatás, amit tegnap kaptunk, nagyon szép volt. Láttam, hogyan érzik és élvezik a futballt, és szerintem ez gyönyörű, hasonló ahhoz, ahogyan ez az én hazámban is tapasztalható. Ez egy szép hely a klubvilágbajnokságnak. Jó show-t fogunk nyújtani, hogy mindenki élvezhesse a futballunkat”.

Ancelotti: „A klubvilágbajnokságon játszani azt jelenti, hogy jól teljesítettünk”

Carlo Ancelotti meccs előtti nyilatkozata

Az ellenfél
„Láttunk videókat a csapat mérkőzéseiről. Tudom, hogy sok szurkolójuk van, jó a szurkolótáboruk, és nagyon várom már, mert olyan országból jövök én is, ahol őrült módon élik át a futballt. Csapatszinten tudjuk, hogy mit képviselnek, mit alkotnak a pályán, és ismerjük a történelmüket is, hogy mi mindent nyertek. Megérdemlik a legnagyobb tiszteletet, mint minden ellenfél, de nekünk magunkra kell koncentrálnunk, és győznünk kell”.

A formája
„Amikor kimész a futballpályára, megpróbálod magad mögött hagyni a problémáidat. Próbálom elfelejteni ezeket, jól érezni magam, és egyszerűen csak jól végezni a munkámat. Ott van a családom, akik támogatnak és tanácsokat adnak. Amikor nem érjük el az eredményeket, és személyes szinten, amikor nem mennek jól a dolgok, dühös és frusztrált leszel. Boldogtalan voltam az Atleti ellen, mert amikor elkezded a meccset, szeretnéd befejezni és győzelmet szerezni. Ugyanez volt a Mallorca ellen is. Nagyon versenyképesek vagyunk, és nyerni akarunk. Amikor kimegyek, és nem érünk el jó eredményt, az dühít, de fejlődnöm kell”.

Saját posztja
„Mindig is azt mondtam, hogy középen érzem magam a legjobban, de amikor elkezdtem a szélen játszani, akkor voltam a legboldogabb, és akkor élveztem a legjobban a focit. Igyekszem jól érezni magam és tanulni, bármilyen poszton is játszom. Ha sokoldalú játékos vagy, mindig opció lehetsz az edző számára, ezért nyitottnak kell lennem mindenre, és továbbra is gólokkal és gólpasszokkal kell hozzájárulnom a játékhoz, bárhol is játsszak”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend