Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-09 14:32 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: „Nagyszerű érzés bejutni a döntőbe” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A Real Madrid ismét bejutott a Klubvilágbajnokság fináléjába, a mérkőzés után pedig szokás szerint Carlo Ancelotti értékelt.

„Nagyon jól kontrolláltuk a mérkőzést egy órán át, de azután azt hittük, hogy már elvégeztük a munkát, és ismét nyílt lett a találkozó. Később jól fejeztük azt be. A csapat fejlődik és jól dolgoztunk ma, mert ez egy olyan meccs volt, ahol mindent elveszíthetünk, miközben semmit sem nyerünk. Nagyon jól uraltuk az összecsapást. Nagyszerű érzés bejutni a döntőbe.”

„Mikor 2-0 volt az állás, úgy tűnt, hogy már megnyertük a mérkőzést, de a futball nem ilyen. Visszavettünk, mert azt hittük, hogy nyertünk. Jól kell játszanunk és összeszedettnek kell lennünk az utolsó sípszóig. Így volt ez 10-15 percig a második félidőben, Modric büntetőjéig.”

A döntő

„Olyan csapattal állunk szemben, amelyik jó játékkal nyerte meg az elődöntőt és megérdemelten van ott a döntőben. Tisztelnünk kell ezt a csapatot. Jó játékosaik vannak és kollektíven játszanak. Izgatottak lesznek a döntőben, ahogy mi is. Jól fel kell készülnünk a meccsre, nyilvánvaló instrukciókat kell adnunk a játékosoknak és jó játéktervet kell kidolgoznunk. Vannak olyan játékosaink, akik nagyon jól tudják kezelni az efféle nyomást.”

„A futball változik, mert sok olyan csapat van világszerte, amelyek versengenek, küzdenek és nyernek is. Meglepődtem, hogy a Flamengo kiesett, de ők még az előszezonban vannak és a fizikai szintjük még nincs a csúcson úgy, mint a többi csapatnak, akik már a szezon közepén vannak, csúcsformában.”

Elismerés a helyi szurkolóknak

„A hangulat nagyszerű volt a Real Madrid számára, és szeretném ezt megköszönni a szurkolóknak. Ez egy sportszerű és tiszta mérkőzés volt egy olyan csapat ellen, amely nagyon jól játszott és mindent beleadott.”

Benzema és Militao elutazik Rabatba?

„Még nem épültek fel teljesen. Karim egész jól van, de Militao állapota még egy kicsit kérdőjeles. Edzeni fognak a mérkőzés előtt, aztán majd meghozzuk a döntéseket. Carvajal, akinek ma láza volt, visszatért, Asensio pedig izomtúlterhelést kapott a Mallorca elleni meccsen.”

Vini Jr.

„Szeret futballozni, bárhol is van. A játéka teljes volt. Fantasztikus gólt szerzett és mindig veszélyes volt. Ő ugyanaz a Vini Jr., akit mindig láttok.”

Valverde méltatása

„Örülök, mert jó mérkőzést játszott. Megmutatta a minőségét és gólt is szerzett. Apránként vissza fog térni.”

Büntetők

„Néha kihagyod őket. Luka mindig nagyon jól lövi. A legjobbat kell kiválasztanunk az elvégzésére és biztos vagyok abban, hogy kik a legjobb tizenegyes lövők: Karim, Modric és Asensio. Nagyon nehéz a büntetőket gyakorolni, mert a környezeti tényezőt nem lehet helyettesíteni az edzéseken.”

Arribas és az utánpótlás rendszer

„Nagyon fontos nekünk. Az utánpótlás rendszer nagyon fontos elem és senki sem hagyja figyelmen kívül. Az első csapatban nagyon magas szintű játékosok vannak, akik megnyerték a Bajnokok Ligáját, és így nem könnyű lehetőséget adni az utánpótlás játékosoknak. Azt mondják, hogy nagyon jó játékosok vannak az utánpótlásban és az edzők nagyon jó munkát végeznek velük. Hamarosan a felnőtt csapatban lesznek.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend