Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-12 11:03 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: „Ez a trófea új lendületet ad nekünk a szezon hátralévő részére” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A Real Madrid az Al-Hilal csapatát legyőzve nyolcadik alkalommal is megnyerte a FIFA Klubvilágbajnokságot. Carlo Ancelotti a mérkőzést követően a Prince Moulay Abdellah stadion médiaszobájában tartotta meg a sajtótájékoztatóját.

„Jó tornánk volt és fejlődést mutatunk az elmúlt néhány mérkőzésen. Nagyon jó minőséget képviselnek a játékosok a támadósorban, és hátul ki kell javítanunk egy néhány hibát. A sérült játékosokat is vissza fogjuk kapni. Karim Benzema már visszatért, Militao és Courtois pedig hamarosan visszatérnek. Ez a trófea lendületet ad nekünk a szezon hátralévő részére. Megvan bennünk a vágy és az akarat, hogy minden sorozatban és minden meccs minden egyes percében a legjobbat nyújtsuk.”

„A hangulat fantasztikus volt. A város, a hotel, az edzőkomplexum szintén lenyűgöző. Nagyon kényelmesen éreztük magunkat és úgy látszik Marokkó jó szerencsét hoz, így tehát remélem, hogy még visszatérünk. Jól éreztük magunkat, a trófeával és a marokkói Real Madrid szurkolók boldogságával térünk haza.”

A torna Aranylabdása

„Vini Jr. tovább fejlődik. A tavalyi év elején kezdte, és ez az egyik tünete a csapat fejlődésének. Lépésről lépésre megnyertük a Bajnokok Ligáját és a világbajnoki címet. Nagyon jól teljesít és elégedettek vagyunk vele. Tovább fejlődik, most már minden meccsen különbséget jelent és bizonyítja, hogy még hatékonyabb és majdnem minden meccsen ott van a góllövők között.”

„Vini Jr. feldúlt volt a Mallroca elleni vereség miatt, de jól felkészült erre a tornára, amelyet szerencsére sikerült megnyerni. Most úgy érezzük, hogy ez a trófea új lendületet ad nekünk és alig várjuk, hogy elkezdjük. Most lesz egy néhány nap pihenője, mert az Elche ellen nem játszhat szerdán az eltiltása miatt. A pihenés jót fog tenni neki, de a fáradtság semmilyen jelét nem mutatja.”

Kilenc trófea a Real Madriddal és nyolc az AC Milannal

„Két futballklubról, két családról van szó, amelyeket Berlusconi és Florentino Pérez kiválóan irányít. Ők a klubjaik legnagyobb rajongói, és a Real Madrid öröksége a történelemből és a hagyományból ered. Végtelenül boldogok vagyunk, hogy ennek a történelemnek a részesei lehetünk.”

Valverde és a 11 gólja

„Örülök, mert nem kell összetépnem az edzői papírjaimat. Nehéz időszaka volt és lassan visszatér. Sokat tesz hozzá különböző területeken is. Két gólt szerzett és olyan sok energiát ad nekünk a pályán. Az ő energiájával és Vinivel a másik oldalon, valódi fenyegetést fogunk jelenteni támadásban.”

Tchouaméni lecserlése

„Csak egy ütközés volt, semmi más.”

Egyenlőség a modern futballban

„Imádom a futballt. Öröm látni, hogy világszerte fejlődik. Nincs már olyan nagy különbség egy európai csapat és egy afrikai vagy ázsiai csapat között. A többi kontinens nagyon gyorsan fejlődik.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend